Zoveel mogelijk geluksmomenten creëren

10 juni 2021

Warm, betrokken en ondernemend: dat zijn de kernwaarden van Alerimus. Onze medewerkers vertellen hoe zij daar in hun dagelijkse werk invulling aan geven. Rolf Vollaard is beweegcoach en medewerker welzijn in de Open Waard in Oud-Beijerland: ‘Iedere werkdag probeer ik weer zoveel mogelijk geluksmomenten te creëren voor de bewoners.’

Werken bij Alerimus betekent voor mij…
‘Een voldaan gevoel, ik ga met plezier naar mijn werk en geniet volop van het werken met de ouderen en mijn collega’s. Het is elke keer weer genieten als je hebt kunnen bijdragen aan een “geluksmomentje” voor een bewoner. Ik werk nu zo’n 2½ jaar voor Alerimus als beweegcoach en welzijnsmedewerker en vind het fijn dat ik van mijn passie mijn werk heb kunnen maken.’

Zo geef ik iedere dag weer invulling aan warm, betrokken en ondernemend:
‘Iedere werkdag probeer ik weer zoveel mogelijk geluksmomenten te creëren voor de bewoners. Dit kan bijvoorbeeld zijn door een stukje fietsen op de duofiets, een boksles volgen met de bewoners of samen in de huiskamer dansen op muziek. Daarnaast zorg ik samen met collega’s van verschillende disciplines dat we elke dag als één team fungeren en elkaar daar helpen waar nodig is, zodat we gezamenlijk de beste zorg en ondersteuning kunnen leveren aan onze bewoners.

‘Qua het stukje bewegen vind ik het belangrijk dat er een zo breed mogelijk beweegaanbod is. Hierbij ben ik continu bezig met het creëren van nieuwe mogelijkheden en ervoor zorgen dat deze slagen, zoals wekelijks de bokslessen met sporters van buitenaf (die mogelijk in de toekomst weer bootcamps worden), rijden met de duofiets of praxfit (fietsen met beeldscherm) en de danslessen.’

Met deze kernwaarde heb ik het meest:
‘Betrokken. Ik vind het belangrijk om betrokken te zijn naar zowel de bewoners als mijn collega’s om er zo voor te zorgen dat iedereen een zo fijn mogelijke (werk)dag heeft.’

Bedankt voor jouw belangstelling!
Wij zijn ook geïnteresseerd in jou. Ben je benieuwd naar de professionele mogelijkheden bij Alerimus? Bekijk onze vacatures of neem contact op met onze afdeling HR via 0186 – 659 659 of solliciteren@alerimus.nl.

Terug naar het overzicht