Taxi-service

Alerimus beschikt over twee moderne bussen voor personenvervoer. Beide bussen zijn ook ingericht voor het veilig vervoeren van rolstoelgebruikers.

Zowel locatie de Buitensluis als de locatie Open Waard hebben de beschikking over een bus. De bussen bieden elk plaats aan 8 passagiers. 4 zitplaatsen en 4 rolstoelen. De rolstoelen worden door middel van een speciale lift achter in de bus in en uit geladen. De bussen zijn uitgerust met een veiligheidssysteem ten behoeve van veilig vervoer.

Deze bussen worden volledig gecoördineerd en gereden door vrijwilligers.

Voor wie is de taxi-service beschikbaar?
De bussen worden ingezet voor het vervoer van cliënten voor de dagverzorging in beide locaties. Cliënten worden dan ’s morgens thuis opgehaald en eind van de middag weer thuis gebracht. Ook worden er door de medewerkers van de dagopvang en medewerkers van de huiskamers van beide locaties aparte ritten georganiseerd. Zo worden er ritjes door de Hoekse Waard gereden en worden er bezoeken gebracht aan tuincentra of andere gelegenheden.

Als er een chauffeur beschikbaar is, kan de bus ook individueel gebruikt worden voor familiebezoeken e.d. Ook ritten in het weekeinde behoort tot de mogelijkheden. Dit alleen bij beschikbaarheid van een chauffeur.

Reservering
Alle ritten, buiten het vervoer van cliënten voor de dagopvang, kunnen worden aangevraagd bij de recepties van beide locaties. Deze maken dan in overleg met de coördinator van de taxi-service een reservering. De coördinator zorgt er dan voor dat de rit wordt ingepland en gereden wordt door een van de chauffeurs.

De receptionistes kunnen u tevens informeren over de kosten die aan een rit verbonden zijn. Wilt u een reservering maken? Bel dan naar 0186 – 659 659