Kortdurend verblijf

Bij Alerimus bieden we kortdurend verblijf, bijvoorbeeld wanneer u na een ziekenhuisopname, poliklinische behandeling of zware griep niet direct naar huis kunt of thuis kunt blijven. Dergelijke situaties kunnen ontstaan doordat het herstel minder voorspoedig verloopt dan verwacht en u nog niet voldoende aangesterkt bent. Tijdens het kortdurend verblijf ondersteunen we u in uw herstel met als doel dat u met of zonder zorg en/of ondersteuning weer naar uw eigen woonomgeving/naar huis kunt.  

Een andere reden kan zijn dat er voor u het moment van thuiskomst geen geschikte opvang aanwezig is door naasten of een mantelzorger. Is er behoefte aan kortdurend verblijf in een zorginstelling, dan heeft u een verwijzing van uw huisarts of specialist van het ziekenhuis nodig. In nauw overleg met het ziekenhuis en/of uw huisarts adviseren wij u over de mogelijkheden voor zorg op de juiste plek, met aandacht voor uw wensen.

Wilt u meer informatie of heeft u specifieke vragen over kortdurend verblijf bij Alerimus? U kunt contact met ons opnemen via 0186 – 659 659 of via info@alerimus.nl.

Informatie voor verwijzers
Verwijshulp Hoeksche Waard1 telefoonnummer voor alle verwijzers voor vragen over kortdurend verblijf
Verwijzers kunnen bij Verwijshulp Hoeksche Waard terecht voor vragen over beschikbare plekken voor alle vormen van kortdurend verblijf, waarbij terugkeer naar huis voor de cliënt het uitgangspunt is.
De zorgbemiddelaars hebben het complete overzicht van de beschikbare capaciteit bij de verschillende zorgaanbieders. Bij aanmelding door de verwijzer wordt samen vastgesteld welke zorg er nodig is en op welke beschikbare plek dit geboden kan worden.

Verwijshulp Hoeksche Waard is bereikbaar op 085 – 000 46 99 en via contact@verwijshulphw.nl.
Meer informatie is te vinden op www.verwijshulphw.nl.