Nieuw: Verwijshulp Hoeksche Waard

28 september 2022

Verwijshulp Hoeksche Waard,
één telefoonnummer voor alle verwijzers voor vragen over kortdurend verblijf

Voor verwijzers zoals huisartsen, transferverpleegkundigen en klantmanager Wmo van de gemeente, die op zoek zijn naar een plek voor kortdurend verblijf voor hun patiënt of cliënt, kunnen terecht bij Verwijshulp Hoeksche Waard. Onze zorgbemiddelaars weten welke passende plek beschikbaar is in de Hoeksche Waard. Verwijzers kunnen Verwijshulp Hoeksche Waard van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 tot 17.00 uur bereiken op nummer 085 – 000 46 99.

‘Het vinden van een tijdelijke plek in de Hoeksche Waard voor opvang van patiënten met verschillende soorten problemen maar waarbij terugkeer naar huis het uitgangspunt is, was de laatste jaren een enorme uitdaging. Als we nu zo’n plek zoeken, kunnen we bellen naar Verwijshulp Hoeksche Waard. We hoeven dus niet langer diverse zorgaanbieders te benaderen tot er een plek gevonden is, maar komen direct te weten wat er beschikbaar is. De patiënt is sneller en beter geholpen, omdat er gekeken naar waar ze het best geholpen worden. En ons scheelt het veel (kostbare) tijd. Ik ben blij met dit initiatief!’ aldus Henk de Vos (huisarts in Zuid-Beijerland en voorzitter van de Zorggroep Hoeksche Waard).

Trix van Os (directeur-bestuurder Alerimus): ‘Huisartsen, ziekenhuizen en klantmanagers Wmo van de gemeente (verwijzers) krijgen steeds meer cliënten met een tijdelijke opnamevraag. Dit komt mede doordat mensen langer thuis wonen. Het kost de verwijzers veel tijd om een plek te vinden voor tijdelijke opname. Dit signaal bereikte het programma Thuis in de Kern. We hebben de krachten gebundeld om samen tot een oplossing te komen. Verwijshulp Hoeksche Waard is een mooi resultaat van onze samenwerking binnen het programma Thuis in de Kern en met de gemeente.’

Verwijshulp Hoeksche Waard is er voor alle vormen van kortdurend verblijf, waarbij terugkeer naar huis voor de cliënt het uitgangspunt is. De zorgbemiddelaars hebben het overzicht van de beschikbare capaciteit bij de verschillende zorgaanbieders in de Hoeksche Waard. Bij aanmelding door de verwijzer wordt samen vastgesteld welke zorg er nodig is en op welke beschikbare plek dit geboden kan worden. Ook adviseren zij verwijzers over kortdurende zorg in verpleeg- of verzorgingshuizen.

Wie krijgt u aan de lijn?
Verwijshulp Hoeksche Waard is een onderdeel van het programma Thuis in de Kern. Dit is een initiatief van zorgaanbieders Alerimus, Zorgwaard en Heemzicht. Speciaal opgeleide zorgbemiddelaars van deze organisaties bemensen onze hulplijn.

Meer informatie
Verwijzers kunnen voor meer informatie, bijvoorbeeld over het aanmelden van cliënten kijken op www.verwijshulphw.nl. Ook kunnen zij mailen naar contact@verwijshulphw.nl of bellen naar 085 – 000 46 99.

Terug naar het overzicht