‘Met veel bewoners heb ik een speciale band opgebouwd’

12 oktober 2021

Warm, betrokken en ondernemend: dat zijn de kernwaarden van Alerimus. Onze vrijwilligers vertellen graag hoe zij daar tijdens hun vrijwilligerswerk invulling aan geven. Maak kennis met Dini Lenderink, kookvrijwilligster op de afdeling Meerzorg van de Buitensluis.


Wie ben jij?
“Ik ben Dini Lenderink. Ik ben op 31 oktober 1941 geboren in Diepenveen; ik ben een boerendochter. Ik ben alleenstaand en woon sinds 2000 in Numansdorp. Mijn echtgenoot en ik hebben jarenlang een winkel gehad in Nieuw-Beijerland, De Smidse. Ik heb twee zoons en vier kleinkinderen waarvan er één helaas op 19 jarige leeftijd is overleden.”

“Voordat ik vrijwilligerswerk ging doen bij Alerimus heb ik vijf jaar met veel plezier gewerkt in de hospice in Zuid-Beijerland. Dat werk werd op een gegeven moment te zwaar voor mij en daarom ben ik op zoek gegaan naar ander vrijwilligerswerk en dat heb ik gevonden in de Buitensluis. Naast het vrijwilligerswerk heb ik nog een aantal hobby’s waaronder keramieken, tuinieren en wandelen.”

Sinds wanneer bent u als vrijwilliger betrokken bij Alerimus en wat betekent vrijwilligerswerk voor u?
“Ik ben sinds augustus 2020 vrijwilliger in de Buitensluis. Ik kook elke woensdagmorgen verse soep voor de bewoners op de Meerzorg. Ik vind dit heel leuk om te doen. Samen met de bewoners doe ik de voorbereiding voor de soep. Het is fijn om de bewoners actief te betrekken bij deze activiteit. Daardoor heb ik met veel van de bewoners een speciale band opgebouwd.”

“Als ik sta te koken, komen sommigen even kijken, in de pan roeren of vast vooraf proeven. Ze laten dan altijd weten of ze het lekker vinden. Vrijwilligerswerk is voor mij belangrijk. Ik doe iets voor een ander maar ik krijg er ook heel veel voor terug. Een bewoner blij zien, daar word ik zelf ook blij van.”

Hoe geeft u tijdens het vrijwilligerswerk invulling aan de kernwaarden warm, betrokken en ondernemend? Met welke kernwaarde heeft u het meest en waarom?
Ik omarm alle drie de kernwaarden en vind het moeilijk daaruit te kiezen. Als ik toch moet kiezen ga ik voor de kernwaarde betrokken. Ik vind het fijn mensen blij en gelukkig te zien. En als ik zie hoe leuk ze het vinden om betrokken te worden bij het maken van de soep en er vervolgens heerlijk van genieten, dan is mijn dag al goed.”

Bedankt voor jouw belangstelling!
Wij zijn ook geïnteresseerd in jou. Wil je ook vrijwilliger worden of vrijblijvend de mogelijkheden bespreken? Heb je een talent dat je graag als vrijwilliger voor onze klanten wilt inzetten? Dan kun je contact opnemen met Simone Schell via sschell@alerimus.nl of bellen naar 0186 – 659 659.

Terug naar het overzicht