Goed blijven kijken en bijsturen waar nodig

18 juni 2021

Warm, betrokken en ondernemend: dat zijn de kernwaarden van Alerimus. Onze medewerkers vertellen hoe zij daar in hun dagelijkse werk invulling aan geven. Eveline Schelling is coördinator welzijn in Numansdorp: ‘Het is belangrijk dat ik steeds goed blijf kijken naar onze cliënten en wijkbewoners, veranderingen opmerk en bijstuur waar nodig.’

Werken bij Alerimus betekent voor mij…
‘Een plek waar ik mij thuis voel en waar ik iedere dag graag naartoe ga. Ik werk al zestien jaar bij Alerimus en geen dag is hetzelfde. Daarom werk ik er ook nog steeds met veel plezier. De afgelopen jaren heb ik al zoveel mooie momenten mogen beleven, maar wat ik het allermooiste vind is dat we met ons hart werken en dat we, naast alle constante veranderingen, altijd weer onze schouders eronder zetten.’

Zo geef ik iedere dag weer invulling aan warm, betrokken en ondernemend:
‘Mijn werk is heel afwisselend en bestaat uit verschillende werkzaamheden. Ik ben zeer nauw betrokken bij de dagverzorging voor cliënten uit de wijk, maar ik probeer ook de verbinding te blijven leggen tussen binnen en buiten. Daarmee bedoel ik: tussen de Buitensluis en de lokale samenleving. Het is belangrijk dat ik steeds goed blijf kijken naar onze cliënten en wijkbewoners, veranderingen opmerk en bijstuur waar nodig. Belangrijk is vooral: wat wil de cliënt of wijkbewoner, waar ligt de behoefte en hoe kunnen we samen de handen ineen slaan om in die behoefte te voorzien? Zowel met mijn collega’s als externe partijen zoals de winkeliers, andere zorginstellingen, verenigingen en de dorpsraad van Numansdorp. Als ik dit voor een cliënt kan bereiken, geeft me dat nog altijd een heel goed gevoel. Daar kan ik echt van genieten.’

Met deze kernwaarde heb ik het meest:
‘Eigenlijk heb ik met alle drie heel veel en ik ben van mening dat de één niet zonder de ander kan. In alles wat ik doe tijdens mijn werk vind ik het belangrijk om warmte uit te stralen en betrokken te zijn. Ondernemend zijn heeft altijd al in mij gezeten. Wat ik het allerbelangrijkste vind, is dat Alerimus een plek is waar iedereen welkom is en waar je altijd terecht kan. Alerimus betekent ‘wij zorgen voor’ en dat zit in ons bloed: wij staan voor je klaar!’

Bedankt voor jouw belangstelling!
Wij zijn ook geïnteresseerd in jou. Ben je benieuwd naar de professionele mogelijkheden bij Alerimus? Bekijk onze vacatures of neem contact op met onze afdeling HR via 0186 – 659 659 of solliciteren@alerimus.nl.Terug naar het overzicht