De Huiskamers van de Wijk zijn weer open en wat is er veel te doen!

11 april 2022

Je kunt er binnenlopen voor een kopje koffie en zomaar aan de praat raken met iemand die je al een tijd niet gezien hebt. Maar je kunt er ook meedoen met activiteiten. De Huiskamer van de Wijk is een ontmoetingsplek voor inwoners van het dorp: jong en oud(er). We hebben er vijf in de Hoeksche Waard. Vanwege corona is het een tijd rustig geweest in onze huiskamers, maar sinds we weer open zijn is er veel gebeurd. Wist jij bijvoorbeeld dat…

 • op locatie Wijckplein om de week op woensdag de Mini’s en mama’s samenkomen? Een initiatief van Welzijn HW voor ouders en kinderen van 0 t/m 4 jaar.
 • er maandelijks themadiners worden georganiseerd op de locaties Zomerplein en Rembrandt? Dorpsbewoners en bewoners van ’t Huys te Hoecke of Rembrandt genieten dan samen van een heerlijke maaltijd, die elke maand in het teken staat van een ander thema.  
 • je bij locatie In’t Voorste elke maandag-, dinsdag- en woensdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur binnen kunt lopen voor een heerlijke kop koffie/thee en een gezellig praatje?
 • er elk kwartaal een gezellig high tea wordt georganiseerd op locatie Rembrandt? De high tea wordt verzorgd door Restaurant Van Rijn en heeft elk keer een ander thema. Iedereen is welkom om gezellig aan te schuiven.
 • je bij locatie Wijkhuis iedere maandag van 13.30 tot 16.00 uur kunt klaverjassen? Iedereen is vanaf 13.00 uur welkom!
 • de leerlingen van OBS de Tandem (Oud-Beijerland) op Nationale Pannenkoek dag (18 maart) de bezoekers van locatie Wijckplein trakteerden op een heerlijke pannenkoek?
 • locatie In’t Voorste de opening van de Huiskamer van de Wijk bekend heeft gemaakt met een leuke koekjesactie? Een groep inwoners van Piershil kreeg een zakje met heerlijke koekjes met een uitnodiging om de huiskamer te komen bezoeken.
 • Burendag groots gevierd is op locatie Rembrandt? Samen met Bibliotheek Hoeksche Waard, de band ‘Mag geen naam hebben’ en Marianne Groothand verzorgden we een gezellige dag voor bewoners van de wijk. Er was muziek, een quiz over de Hoeksche Waard en er waren drankjes en wafels met warme kersen en slagroom van Restaurant Van Rijn. En de feesthoedjes voor de bezoekers werden gemaakt door de kinderen van BSO Partez.
 • de wandelclub van locatie Zomerplein een groot succes is? Van half mei tot half september wandelen inwoners van Puttershoek samen met bewoners van ’t Huys te Hoecke een rondje door het dorp. De wandeling wordt afgesloten met een drankje.    
 • Welzijn Hoeksche Waard, CBS De Wegwijzer en locatie In’t Voorste een kerstactie hebben gehouden? De leerlingen van De Wegwijzer hebben kerstkaarten versierd en in het dorp verspreid.
 • tijdens NL Doet (11 en 12 maart) de Zonnebloem een gezellig bingo organiseerde voor bezoekers van locatie Wijckplein?
 • we op 2 locaties een Roofvogelshow organiseren? Op woensdag 18 mei op locatie In’t Voorste en op dinsdag 12 juli op locatie Zomerplein. Beide shows beginnen om 14.30 uur en iedereen is van harte welkom! 
 • je de Huiskamers ook kunt volgen op Facebook? In’t Voorste  Rembrandt Wijckplein Wijkhuis Zomerplein

Dit is maar een indruk van de activiteiten van onze huiskamers. Wil je meer weten? Kijk op de website. En heb jij een leuk idee voor een activiteit, meld het bij één van de coördinatoren.

Terug naar het overzicht