‘Dat cliënten het naar hun zin hebben, dat is mijn doel’

29 juni 2021

Warm, betrokken en ondernemend: dat zijn de kernwaarden van Alerimus. Onze vrijwilligers vertellen graag hoe zij daar tijdens hun vrijwilligerswerk invulling aan geven. Jacqueline Zegers, vrijwilliger in Numansdorp, kookt voor bewoners en helpt op de dagbesteding: ‘Dat cliënten het naar hun zin hebben, dat is mijn doel.’

Wie ben jij?
‘Mijn naam is Jacqueline Zegers en ik woon sinds 2016 in Numansdorp. Ik woon alleen, ik heb één zoon en één dochter. Sinds maart 2020 ben ik vrijwilliger bij Alerimus. Alerimus zocht een vrijwilliger om te koken voor de bewoners van Meerzorg op de begane grond van de Buitensluis. Het mochten eenvoudige maaltijden zijn, het ging vooral om de geurbeleving voor bewoners. Ik dacht: waarom niet? Ik heb mezelf aangemeld en ben tien dagen later al begonnen. Het was best even wennen natuurlijk, maar naarmate ik de bewoners leerde kennen vond ik het steeds leuker. Na een aantal weken werd ik gevraagd om ook op de dagbesteding te komen. Dat was heel anders, maar beviel ook goed.’

Vrijwilligerswerk bij Alerimus betekent voor jou…
‘Veel plezier en voldoening: ik ga altijd met een gevoel van iets goed gedaan te hebben naar huis. Ik zou dit vrijwilligerswerk niet meer willen missen. Ik kijk er altijd weer naar uit en de uren die ik eraan besteed, zijn prima te combineren met andere bezigheden. Als ik ziek ben of niet kan, mis ik de cliënten en vraag ik me af hoe het met ze gaat.

‘Het personeel van Meerzorg en de dagbesteding is heel erg lief en aardig. Ze vinden het altijd fijn als ik er ben. Het maakt voor hen natuurlijk ook verschil, want ik werk wel mee!’

Zo geef jij tijdens jouw vrijwilligerswerk invulling aan warm, betrokken en ondernemend:
‘Ik houd ervan persoonlijk contact met cliënten te hebben: een praatje, een grapje, even naar hen luisteren, dat vinden ze zo fijn! En ik ook natuurlijk. Ik vind het ook leuk om een spelletje met hen te doen of te zorgen voor koffie of thee met iets lekkers erbij én een praatje. Het hoeft niet moeilijk te zijn: samen komen we een eind, met geduld en enthousiasme.’

Met welke kernwaarde heb jij het meest en waarom?
‘Met warm. De warmte van cliënten krijg je door zelf die warmte ook te geven. Uit de blik van cliënten spreekt dat ze dat fijn vinden. Op die manier voel je je natuurlijk ook bij hen betrokken. Het doet wat met je. Dat zij het naar hun zin hebben, dat is mijn doel.’

Bedankt voor jouw belangstelling!
Wij zijn ook geïnteresseerd in jou. Wil je ook vrijwilliger worden of vrijblijvend de mogelijkheden bespreken? Heb je een talent dat je graag als vrijwilliger voor onze klanten wilt inzetten? Dan kun je contact opnemen met Simone Schell via sschell@alerimus.nl of bellen naar 0186 – 659 659.

Terug naar het overzicht