Caren Zorgt

Caren Zorgt (kortweg Caren) is een persoonlijk digitaal cliëntportaal waar het informele netwerk van de cliënt overzichtelijk kan samenwerken met de formele zorg.

Via de website www.carenzorgt.nl kunt u als mantelzorger een account aanmaken om de zorg voor uw naaste te coördineren.


Bijvoorbeeld: als mantelzorger wilt u de zorg voor uw moeder coördineren met andere familieleden of naasten. Hiervoor maakt u een account met uw eigen naam aan via www.carenzorgt.nl. Binnen uw account kunt u de zorgpagina voor uw moeder aanmaken. Voor de zorgpagina van uw moeder kunt u anderen, zoals familieleden en andere naasten, toevoegen. Samen kun je dan de zorg delen door gebruik te maken van een agenda. Ook kun je elkaar vanuit de zorgpagina berichten sturen.

Via Caren kunt u ook toegang krijgen tot het cliëntdossier van uw naaste. Alerimus geeft gebruikers van Caren toegang tot het zorgdossier met inzage in de agenda, het zorgleefplan (dat ook via Caren ondertekend kan worden), dagelijkse rapportages en metingen. Bovendien kunnen berichten worden uitgewisseld met medewerkers die een rol spelen in de dagelijkse zorg en ondersteuning.  

Om toegang te krijgen tot het zorgdossier is een activatiecode nodig. Deze kunt u aanvragen via het zorgmaatje.

Alerimus werkt nu een jaar met Caren, en de ervaringen zijn positief. Zowel vanuit de cliënten, mantelzorgers als zorgmedewerkers. Bij Alerimus zien we Caren als een zeer welkom en aanvullend middel om met elkaar te communiceren; het is echter geen vervanging van het persoonlijke contact tussen mantelzorgers en zorgmedewerkers. De persoonlijke aandacht en betrokkenheid staat bij ons voorop!

Onderstaande illustratie laat zien hoe u begint met Caren Zorgt.

Heeft u vragen over Caren Zorgt?

Wilt u meer weten over Caren? Neem dan een kijkje op www.carenzorgt.nl.

Als u klikt op ‘hulp nodig?’ en vervolgens op ‘handleiding’ dan komt u in een overzichtelijke kennisbank waar alle vragen over Caren beantwoord worden.

U kunt uw vragen over Caren ook stellen aan de coördinator mantelzorg via mantelzorg@alerimus.nl of via het algemene telefoonnummer.