Wat betekent de lockdown voor bezoek aan onze zorglocaties?

17 december 2020

Op maandag 14 december hield premier Mark Rutte een toespraak om de ontwikkelingen met betrekking tot corona toe te lichten en aangescherpte maatregelen aan te kondigen. In zijn toespraak gaf hij aan dat het coronavirus opnieuw razendsnel om zich heen grijpt. Helaas is de bron van een besmetting niet altijd te herleiden. Maar wat wel duidelijk is: hoe meer contacten, hoe meer besmettingen. Om de zorg toegankelijk te houden, is het volgens het kabinet noodzakelijk om in te grijpen en contacten tot een minimum beperken. Daarom is er vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari een landelijke lockdown ingesteld. Voor een overzicht van alle huidige maatregelen verwijzen we u naar de website van het RIVM en de Rijksoverheid.

Hieronder benoemen we de aangepaste maatregelen die specifiek van toepassing zijn op onze zorglocaties en zorg- en dienstverlening:

  • De zorglocaties zijn te betreden via een tag. Wilt u op bezoek komen, maar heeft u geen tag, gebruik dan de deurbel bij de hoofdingang.
  • Het kabinet adviseert om thuis per dag niet meer dan 2 gasten te ontvangen. Dat geldt ook voor onze bewoners, zij mogen op het appartement maximaal 2 bezoekers per dag ontvangen, al dan niet tegelijkertijd. Het kabinet maakt een uitzondering voor 24, 25 en 26 december. Op deze kerstdagen geldt een max. aantal van 3 bezoekers per dag. Deze kunnen alleen tegelijkertijd op bezoek komen als het appartement groot genoeg is om onderling 1,5 meter afstand te houden. Lees voor de volledige bezoekregeling verder op deze pagina: https://www.alerimus.nl/corona/bezoekregeling/
  • De kapsalon en pedicure in de Buitensluis gaan dicht tot 19 januari.
  • Activiteiten voor de wijk worden op beide locaties enkel georganiseerd voor een vast aantal, kwetsbare deelnemers. Houd voor de actuele stand van zaken onze activiteitenagenda in gaten: https://www.alerimus.nl/activiteitenagenda/.

In aanvulling op de aangepaste maatregelen hebben we besloten om onze beide zorglocaties uitsluitend via de tag toegankelijk te maken. Heeft u geen tag, dan kunt u bij de hoofdingang aanbellen.

Samen zijn én blijven we alert en doen we wat nodig is om het coronavirus het hoofd te bieden. We hopen op uw begrip en medewerking!

Terug naar het overzicht