Wat betekenen de lockdown en de avondklok voor bezoek aan onze zorglocaties?

25 januari 2021

25 januari 2021

In de persconferentie van dinsdag 12 januari, maakte minister president Mark Rutte bekend dat de landelijke lockdown met drie weken wordt verlengd tot aan 9 februari. Het kabinet maakt zich grote zorgen om de Britse variant van het coronavirus, die nog besmettelijker is dan het virus dat we al kennen. Er zijn extra maatregelen nodig om deze nieuwe varianten van het virus onder controle te krijgen. Daarom zijn de huidige maatregelen tijdens een extra ingelaste persconferentie op woensdag 20 januari nog verder aangescherpt.

Met ingang van zaterdag 23 januari jl. geldt er een avondklok van 21.00 uur ’s avonds tot 04.30 uur ’s ochtends. Het is verboden om tijdens de avondklok zonder geldige reden op straat te zijn. Vanzelfsprekend is met ingang van de avondklok na 21:00 uur geen bezoek meer toegestaan in onze zorglocaties, tenzij daar vooraf individuele afspraken over zijn gemaakt.

Mantelzorgers die tijdens de avondklok zorg verlenen die niet kan wachten, mogen hiervoor op pad. Wel moeten zij een verklaring noodzakelijke mantelzorg bij zich hebben. Deze is te vinden op www.mantelzorg.nl/avondklok, de website van de Landelijke Vereniging voor Mantelzorgers.

Ook scherpt het kabinet het advies voor bezoek aan naar: ‘ontvang maximaal één persoon van 13 jaar of ouder per dag en ga maximaal één keer per dag ergens op bezoek’. Dit geldt voor bezoek thuis en ook voor bezoek aan bewoners van de zorglocaties, de Open Waard en de Buitensluis, ongeacht de grootte van het appartement.

Verder gelden de volgende maatregelen voor de zorglocaties:

  • De bibliotheek in de Buitensluis blijft gesloten tot 9 februari. Ook tijdens deze lockdown doen zij hun best doen om u als lener zo goed mogelijk te blijven bedienen. Voor meer informatie over de mogelijkheden: https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/corona-maatregelen.html
  • De kapsalon en pedicure in de Buitensluis blijven dicht tot het einde van de lockdown. De pedicure in de zorglocaties mag ingezet worden voor medische voetzorg. Ook de fysio mag intern ingezet worden.
     
  • In lijn met de landelijke maatregelen vinden er op beide locaties nog geen activiteiten met een inloopmogelijkheid voor wijkbewoners plaats. We organiseren uitsluitend activiteiten voor een selecte groep (kwetsbare) wijkbewoners.
     
  • Bezoekers kunnen de Open Waard en de Buitensluis betreden met hun tag. Indien ze deze niet hebben, kunnen ze gebruik maken van de deurbel.

Richtlijnen voor bezoek
Komt u op bezoek bij uw naaste(n) in de Open Waard of de Buitensluis? Lees voor de volledige bezoekregeling dan verder op deze pagina: www.alerimus.nl/corona/bezoekregeling.

Samen zijn én blijven we alert en doen we wat nodig is om het coronavirus het hoofd te bieden. We hopen op uw begrip en medewerking!

Terug naar het overzicht