Verzorgende IG Hoeksche Waard

Ben je op zoek naar een verantwoordelijke, afwisselende baan, waarin je echt wat voor mensen kunt betekenen? Vind je het fijn te werken voor en met ouderen en kun je cliënten met een psychogeriatrische achtergrond een zinvolle dagbesteding bieden? Ben je gemotiveerd, een echte teamplayer en in het bezit van een het diploma Verzorgende IG? Dan is deze vacature jouw kans en nodigen we je van harte uit te solliciteren bij Alerimus als Verzorgende IG binnen onze zorglocaties of de wijkzorg.

Alerimus levert zorgproducten en (welzijns)diensten voor en bij (kwetsbare) ouderen thuis en in een tweetal zorglocaties: de Buitensluis in Numansdorp en de Open Waard in Oud-Beijerland. We zijn een warme, betrokken en ondernemende zorgorganisatie waar cliënten én medewerkers zich gekend voelen en cliënten de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. We leveren zorg die aanvullend is op de hulp van het eigen netwerk en hetgeen dat de cliënt nog zelf kan; de eigen regie van de cliënt staat bij ons voorop. Met liefde voor het vak blijven we leren en verbeteren, denken we in mogelijkheden, zijn we ambitieus en werken we samen om dingen voor elkaar te krijgen. Binnen de ouderenzorg is geen dag hetzelfde! Bij Alerimus werk je in een dynamische omgeving. Wil jij hier ook aan de slag? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen als Verzorgende IG?

Iedere dag werk je samen met een team van specialisten en behandelaren mee aan het verbeteren van onze verpleeghuiszorg. Samen met je team ben je verantwoordelijk voor het geven van complexe zorg aan onze bewoners. Je levert een bijdrage aan een prettige woon- en leefomgeving. Je helpt bij ADL handelingen, deelt medicijnen, verzorgt wonden en draagt zorg voor de voortgangsrapportage van je bewoners en/of cliënten.

Naast deze dagelijkse taken ben je het (zorg)-maatje van een aantal cliënten. Als zorgmaatje ben je verantwoordelijk voor het up to date houden van het zorgdossier voor je toegewezen cliënten en ben je het eerste aanspreekpunt voor hun mantelzorgers. Je begeleidt de inhuizing, verzorgt het intakegesprek en de MDO-gesprekken. Je bevordert samen met je collega’s en behandelaren de zelfredzaamheid van de cliënt en zorgt ervoor dat de bewoners zich begrepen voelen.

Als verzorgende IG heb je daarnaast de mogelijkheid je te ontwikkelen tot een aandachtsvelder. Binnen Alerimus hebben wij diverse aandachtsvelden om uit te kiezen zoals wondzorg, medicatie en mondzorg. Je bent als aandachtsvelder de expert en het aanspreekpunt op het gebied van je veld.

Jouw werkgebied

Alerimus biedt zorg vanuit twee verpleeghuizen, de Open Waard in Oud-Beijerland en de Buitensluis in Numansdorp, en biedt wijkzorg binnen de gemeente Hoeksche Waard. Spreekt deze vacature je aan, dan lezen we in je sollicitatiebrief graag voor welke locatie/wijkzorg jij wilt solliciteren.

De Buitensluis

Zorglocatie de Buitensluis is een verpleeghuis met ruimte voor 88 bewoners in Numansdorp. Op de bovenste verdieping is de verpleegafdeling gevestigd. Deze afdeling beschikt over 25 appartementen voor psycho-geriatrische cliënten die Wzd-geïndiceerd zijn. De begane grond en de 1e en 2e verdieping zijn bestemd voor cliënten die Wlz-geïndiceerd zijn met de functie Verblijf. De begane grond is een afdeling meerzorg met 24 een-kamer appartementen, deze is bestemd voor cliënten die zorg nodig hebben op het vlak van begeleiding. Op deze afdeling zijn twee huiskamers waar de bewoners een groot deel van de dag verblijven. Sinds 2019 heeft Alerimus een Wzd-aanmerking voor alle zorgappartementen in de Open Waard en de Buitensluis.

Ook aanwezig op deze locatie: knutselruimte “Bij de oma’s” (inloop voor cliënten en wijkbewoners), Bij Amalia; ons sociaal café, dependance bibliotheek Hoeksche Waard en Fysiotherapie van der Ree.

De Open Waard

Zorglocatie de Open Waard is gelegen in Oud-Beijerland te midden van een groene omgeving in een fraaie woonwijk. De Open Waard is gevestigd in een nieuwe locatie, welke in mei 2018 in gebruik is genomen. Het gebouw biedt plaats voor 54 bewoners verdeeld over 3 verdiepingen. De 3e verdieping is geschikt voor psycho-geriatrische cliënten die Wzd-geïndiceerd zijn. De 1e en 2e verdieping zijn bestemd voor cliënten die Wlz-geïndiceerd zijn met de functie Verblijf.

De begane grond heeft als bestemming ‘Het hart van Zoomwijck’, een levendig wijkplein. De nieuwe Open Waard is een plek waar jong en oud, gezond en hulpbehoevend zich thuis voelen. Een plek waar alles wat een wijk doet leven te vinden is. Van een supermarkt, een gezondheidscentrum met onder andere huisartsen, fysiotherapeuten en een apotheek, dagwinkels tot een gezellig grand café.

Wijkzorg

Alerimus biedt wijkzorg in de gemeente Hoeksche Waard. Een groot deel van onze cliënten is langdurig afhankelijk van onze zorg, door een ziekte of beperking. Door zorg aan huis te leveren bieden wij onze cliënten zo veel mogelijk kwaliteit van leven en zorgen we ervoor dat zij op een fijne manier thuis kunnen blijven wonen.

Je werkt met je collega’s vanuit de thuiszorgpost in Oud-Beijerland of Numansdorp. Van daaruit heb je je eigen routes en zorg je er met elkaar voor dat onze cliënten in de wijk de zorg krijgen die zij verdienen.

Wat verwachten wij van jou?

Voor deze functie dien je in het bezit te zijn van het diploma Verzorgende IG. Ook verwachten we dat je actuele kennis hebt van regelingen en protocollen. Je bent bevoegd en bekwaam in de verpleegtechnische handelingen. Je kunt goed omgaan met digitale middelen en systemen en hebt ervaring in verpleeghuiszorg (pré).

Wanneer je aan de slag gaat als verzorgende IG bij Alerimus is het belangrijk dat je zelfstandig te werk kunt gaan. Je vindt het leuk om binnen een warm team te werken en hier een waardevolle bijdrage aan te leveren. Je bent een teamplayer, denkt in oplossingen, bent bereid om te leren en ontwikkelen en vindt contact met de mantelzorgers belangrijk. Je kunt de visie van Alerimus uitdragen richting cliënten. Je bent in staat verbindingen te leggen binnen en buiten het team, kunt methodisch handelen en denken en kunt bewoners met een psychogeriatrische achtergrond een zinvolle dagbesteding bieden.

Wat biedt Alerimus jou?

Werken bij Alerimus biedt je veel variatie. Je krijgt de ruimte en de tijd om de kwaliteit van de zorg neer te zetten en je verder te ontwikkelen. Je kunt rekenen op een afwisselende, zelfstandige functie met veel sociale contacten een prettige werksfeer in een warm team. Doordat Alerimus een breed aanbod aan doelgroepen bedient, raak je bij ons nooit uitgekeken! Je kunt altijd nieuwe ervaringen opdoen en je verder ontwikkelen in jouw vak.

Verder bieden wij: 

  • Een tijdelijk dienstverband met uitzicht op een vaste aanstelling;
  • Alerimus Leerwijzer; een divers aanbod aan trainingen en workshops, ook online;
  • Een salaris en overige arbeidsvoorwaarden conform cao VVT;
  • Pensioenopbouw bij pensioenfonds Zorg en Welzijn; 
  • Korting op zorgverzekeringen.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen HR. Zij gaan graag met je in gesprek over de verschillende mogelijkheden en kunnen je in contact brengen met de betreffende coördinator. Ook als je vragen hebt over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de afdeling HR. Zij zijn bereikbaar
via 0186 659 659 of via solliciteren@alerimus.nl.

Wil je solliciteren?

Stuur dan je CV en motivatiebrief naar solliciteren@alerimus.nl o.v.v. Verzorgende IG. We vragen je in je sollicitatiebrief te benoemen voor welke locatie/wijkzorg je interesse uitgaat. Na ontvangst van je sollicitatie zullen we zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Wanneer je bij ons in dienst komt, vragen wij een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) aan.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Terug naar het overzicht