Verscherpt toezicht voor beide zorglocaties opgeheven

3 november 2020

Met ingang van dinsdag 27 oktober is het verscherpt toezicht voor beide zorglocaties van Alerimus opgeheven.

Op 4 november 2019 stelde de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd de zorglocaties van Alerimus, de Open Waard in Oud-Beijerland en de Buitensluis in Numansdorp, voor een periode van zes maanden onder verscherpt toezicht. Op 18 mei 2020 besloot de inspectie deze periode te verlengen tot 4 november 2020, in verband met de coronacrisis.

Begin oktober heeft de inspectie de Open Waard en de Buitensluis bezocht en opnieuw getoetst. Eind oktober ontvingen we de vastgestelde rapporten van de inspectie met het goede nieuws dat het verscherpt toezicht voor beide zorglocaties met ingang van dinsdag 27 oktober is opgeheven.

In haar kennisgeving schrijft de inspectie onder andere:

  • De inspectie zag tijdens het bezoek dat er grote ontwikkelingen zijn doorgemaakt op het gebied van persoonsgerichte zorg. De kwaliteit van zorg is zichtbaar verbeterd.
  • De inspectie trof een organisatie aan die hard werkt aan kwaliteit van zorg die zij levert. Daarbij staat de zorg en ondersteuning aan de cliënt centraal.
  • De inspectie zag dat medewerkers zich toetsbaar, transparant en lerend opstellen.


Voor een verdere toelichting vanuit de inspectie en haar conclusies verwijzen we naar de eindrapportages. Deze eindrapportages zijn openbaar toegankelijk en via onderstaande links te openen.

De inspectie plaatst deze rapportages plus de motivering voor het opheffen van het verscherpt toezicht ook op haar website.

Het afgelopen jaar hebben we laten zien dat we de vereiste kwaliteit van zorg kunnen leveren zonder onze warmte en betrokkenheid te verliezen. Er is heel hard gewerkt, we hebben veel geleerd en onze band met elkaar en met de organisatie is versterkt. We zijn dankbaar voor alle steun die we hebben mogen ontvangen en zien ondanks de coronacrisis met vertrouwen vooruit, in de overtuiging dat we van toegevoegde waarde zijn én blijven voor de lokale samenleving waar wij deel van uitmaken.

Terug naar het overzicht