Verdere versoepelingen coronamaatregelen

26 mei 2021

Afgelopen woensdag, 19 mei, zijn er landelijk opnieuw een aantal versoepelingen ingegaan. Het kabinet vindt dit verantwoord omdat het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis ligt, iets afneemt. Ook zijn én worden steeds meer mensen gevaccineerd. Ook bij Alerimus keren we stapsgewijs terug naar ‘normaal’, naar de situatie van vóór corona. Uiteraard gelden er nog restricties én is het zaak om overal, te allen tijde, de basisregels voor hygiëne en onderlinge afstand te volgen.

Sinds donderdag 20 mei zijn de bibliotheken weer open. Bezoekers moeten wel vooraf reserveren. Voor de bibliotheek in de Buitensluis geldt dat deze (uitsluitend) bemand open zal zijn op de volgende dagen en tijdstippen:

Dinsdag van 14.00 tot 20.00 uur
Woensdag van 14.00 tot 17.00 uur
Donderdag van 10.00 tot 13.00 uur
Vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur

Ook de kapper en pedicure in de Buitensluis zijn weer geopend voor bezoekers vanuit de wijk.

Twee bezoekers per bezoekmoment
Er geldt geen maximum meer voor het aantal bezoekers per bewoner per dag. Wel geldt dat er per bewoner maximaal twee bezoekers tegelijkertijd welkom zijn. Komt er tijdens het bezoek een zorgmedewerker op het appartement en kan daardoor onderling geen 1,5 meter afstand gehouden worden? Dan vragen wij bezoekers om het appartement tijdelijk te verlaten.

Meer groepsactiviteiten mogelijk
Onderdeel van de versoepelingen is dat er weer meer groepsactiviteiten in de openbare ruimtes van onze zorglocaties plaats kunnen vinden. Activiteiten voor bewoners van de zorglocaties en bewoners uit de wijk vinden vooralsnog gescheiden plaats: zij doen nog niet samen aan groepsactiviteiten mee.

Het terras van Bij Amalia bij de Buitensluis is weer geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 10.00 en 14.00 uur. In de Open Waard is het biljart weer geopend. Wijkbewoners kunnen reserveren via het nieuwe e-mailadres wijckplein@alerimus.nl of telefonisch/via Whatsapp: 06 – 300 78 609.

Zodra er (meer) activiteiten op onze locaties zijn waar wijkbewoners aan mee kunnen doen, staat dat op www.alerimus.nl/activiteitenagenda. Een voorbeeld daarvan is het nieuwe initiatief Hoeksche Heren op het Wijckplein in de Open Waard.

Terug naar het overzicht