Teken jouw hart voor de wijk

27 augustus 2019

Op zaterdag 28 september organiseren HW Wonen, gemeente Hoeksche Waard, Alerimus en de ondernemers een wijkfeest op het wijckplein. Het vernieuwde wijckplein in Zoomwijck wordt een plek waar mensen kunnen winkelen, elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten georganiseerd worden. Kortom, het ‘Hart voor de wijk’. Dit willen we graag laten zien in een graffitikunstwerk. Krijg je gelijk ideeën? Maak een ontwerp. Is jouw ontwerp het winnende ontwerp? Dan mag jij deze (onder begeleiding van een graffitiartiest) tijdens het wijkfeest zelf maken.

Hoe werkt het
Maak (samen met je vrienden) een ontwerp met als thema ‘Hart voor de wijk’. Je bent vrij om te tekenen wat voor jou/jullie symbool staat voor ‘Hart voor de wijk’. Lever je tekening uiterlijk 18 september in.

Dit kan per mail aan Hartvoordewijk@hwwonen.nl. Misschien komt jouw graffitikunstwerk dan wel op een muur in het zorggebouw van Alerimus (gelegen aan het wijckplein in Zoomwijck).

Waarom organiseren we deze prijsvraag?
De afgelopen tijd is er hard gewerkt in en om de nieuwe Open Waard. Een plek waar alles, wat een wijk doet leven, te vinden is. Een plek waar jong en oud, gezond en hulpbehoevend zich thuis kan voelen. Ook voor jou moet dit een fijne plek zijn. Daarom vragen we je iets te tekenen voor deze plek.

Wie kan meedoen?
Iedereen tussen de 12 en 18 jaar wonend of schoolgaand in Oud-Beijerland.

Jury
Er worden maximaal vier winnende ontwerpen gekozen door een jury, bestaande uit bewoner(s) en enkele deskundigen.

Prijs
Op 28 september 2019 vindt het wijkfeest plaats in en om de Open Waard. Op die dag gaan de winnaars, onder leiding van de graffitikunstenaarsvan StraatGelaat, aan de slag met hun graffititekening. Het graffitikunstwerk komt op de muur van de afvalruimte in het gebouw van zorgorganisatie Alerimus.

Terug naar het overzicht