Stage Maatschappelijk medewerker zorg – begeleider specifieke doelgroepen

Volg jij de opleiding MMZ – begeleider specifieke doelgroepen en ben je op zoek naar een leuke stageplaats bij een warm en betrokken zorgorganisatie? Lees dan deze vacature en stuur ons je sollicitatie! Wie weet start je binnenkort met jouw stage bij Alerimus.

Over Alerimus

Wij bieden zorg bij cliënten thuis (huishoudelijke hulp tot aan verpleging) en hebben daarnaast twee verpleeghuizen waar cliënten verblijven. Locatie de Open Waard is gevestigd in Oud-Beijerland en locatie de Buitensluis is in Numansdorp. Op beide locaties hebben we verschillende afdelingen waar zorg wordt geboden aan cliënten met somatische beperkingen en/of psychogeriatrische aandoeningen. Deze cliënten krijgen persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding op het gebied van welzijn en activiteiten en behandeling krijgen.

In totaal werken er meer dan 400 medewerkers bij Alerimus. Samen met onze vrijwilligers en mantelzorg geven wij onze cliënten de zorg die zij nodig hebben.

Wat ga je doen als stagiair MMZ?

Je gaat meelopen en meewerken met het welzijnsteam. Het welzijnsteam geeft samen met de zorgcollega’s invulling aan de agenda van de klant op het terrein van welzijn en welbevinden. Het welzijnsteam zorgt voor een dagstructuur voor de klant en biedt stimuleringsactiviteiten. Er worden activiteiten aangeboden in de huiskamers, zoals de krant lezen, een spelletje spelen of taart bakken. Ook vinden er activiteiten plaats op het Wijckplein (Oud-Beijerland) en Bij Amalia (Numansdorp). Dit zijn ruimtes waar ook wijkbewoners kunnen komen voor een kopje koffie of een activiteit. We organiseren beweegactiviteiten, bingo, beautymiddagen, creatieve activiteiten en spelletjesmiddagen. Je werkt samen met je collega’s van het welzijnsteam, hebt contacten met je zorgcollega’s en werkt samen met vrijwilligers en mantelzorgers. Uiteraard is er ook tijd voor de opdrachten die je vanuit school krijgt om tijdens je stage uit te voeren. In verband met de corona-crisis wordt de activiteitenbegeleiding op aangepaste wijze aangeboden.

Als je stage loopt bij ons krijg je een praktijkopleider toegewezen en twee werkbegeleiders die verantwoordelijk zijn voor jouw begeleiding. Met elkaar zorgen wij ervoor dat jij op een goede manier aan je opdrachten kunt werken, zodat je ervaring op kunt doen binnen de verschillende kerntaken van maatschappelijke zorg en de daarbij behorende werkprocessen. Afhankelijk van het verloop van je opleiding en hoever je bent in de opleiding zal je ook zelfstandig gaan werken.

Volg jij de opleiding VIG/MMZ? Dan bieden we een stage aan waarbij de stage MMZ en de stage VIG (zie vacature stage VIG) worden gecombineerd, zodat je voor beide opleidingsrichtingen ervaring op kan doen.

Wat verwachten wij van jou?

Je bent momenteel bezig met een opleiding tot Medewerker Maatschappelijk Zorg – begeleider specifieke doelgroepen, je zoekt een stage voor 10, 20 of 40 weken en wilt ervaring opdoen in de ouderenzorg.

Je bent communicatief sterk en kunt je goed inleven in onze cliënten. Je bent leergierig, enthousiast en neemt het initiatief.

Wat biedt Alerimus jou?

  • Een leuke, leerzame stageplaats;
  • Goede begeleiding;
  • Afwisseling;
  • Stagevergoeding (Cao VVT)

Wil je meer informatie?

Dan kan je contact opnemen met Mirian de Geus via telefoonnummer 0186 659 659.

Wil je solliciteren?

Stuur dan je CV en motivatiebrief naar solliciteren@alerimus.nl o.v.v. stage MMZ.

Terug naar het overzicht