Stage HBO Verpleegkunde

Volg jij de hbo-opleiding Verpleegkunde en ben je op zoek naar een leuke stageplaats bij een warm en betrokken zorgorganisatie? Lees dan deze vacature en stuur ons je sollicitatie! Wie weet start je dan binnenkort jouw stage bij Alerimus.

Over Alerimus

Wij bieden zorg bij cliënten thuis (huishoudelijke hulp tot aan verpleging) en hebben daarnaast twee verpleeghuizen waar cliënten verblijven. Locatie de Open Waard is gevestigd in Oud-Beijerland en locatie de Buitensluis in Numansdorp. Op beide locaties hebben we verschillende afdelingen waar zorg wordt geboden aan cliënten met somatische beperkingen en/of psychogeriatrische aandoeningen. Deze cliënten ontvangen persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding op het gebied van welzijn en activiteiten en behandeling.

In totaal werken er meer dan 400 medewerkers bij Alerimus. Samen met onze vrijwilligers en mantelzorgers geven wij onze cliënten de zorg die zij nodig hebben en bij hen past.

Wat ga je doen als stagiair HBO Verpleegkunde?

Afhankelijk van je studiejaar ga je meelopen en meewerken met onze collega’s in de zorg. Als eerstejaars stagiaire start je met ADL-taken zoals wassen en aankleden. Je loopt mee met een collega.

Je wordt goed ingewerkt en actief meegenomen in de werkzaamheden op de afdeling. Hoe meer jij leert op school, hoe meer je mag doen bij ons op de werkvloer (denk aan voorbehouden handelingen, wondverzorging), al dan niet onder begeleiding van een collega. Je overlegt met jouw collega’s over de cliënten en wat je is opgevallen tijdens de ochtendronde. Je leest mee in de rapportages en leert zelf rapporteren. Ook behoort klinisch redeneren tot de werkzaamheden van de verpleegkundige. Je observeert, signaleert en besluit welke verpleegkundige interventies nodig zijn en welke vervolgstappen er genomen moeten worden. In het beroeps- en opleidingsprofiel van de verpleegkundige zijn de verschillende rollen opgenomen waar je mee te maken krijgt in je werk. Tijdens je stage zorgen we ervoor dat je ervaring opdoet in elk van deze rollen. Uiteraard krijg je de mogelijkheid te werken aan de opdrachten vanuit je opleiding.

Tijdens je stage word je gekoppeld aan een praktijkopleider en twee werkbegeleiders. In verband met wisselende diensten word je, bij afwezigheid van de werkbegeleiders, gekoppeld aan een medewerker van het team. Met elkaar zorgen wij ervoor dat je veel leert en veel plezier hebt tijdens je stage.

Je kunt bij ons op verschillende afdelingen in de organisatie stage lopen. Wij bieden de mogelijkheid om mee te lopen/ werken in onze verpleeghuizen en in de thuiszorg. In een kennismakingsgesprek bekijken we wat het beste bij jou past.

Wat verwachten wij van jou?

Je bent momenteel bezig met een opleiding tot Hbo Verpleegkunde, je zoekt een stage voor 10, 20 of 40 weken en wilt ervaring opdoen in de ouderenzorg.

Je bent communicatief vaardig, hebt affiniteit met onze doelgroep en neemt graag het initiatief. Je kunt goed analyseren, hebt probleemoplossend vermogen en bent gericht op de kwaliteit van zorg. Je bent gemotiveerd en werkt graag samen.

Wat biedt Alerimus jou?

  • Een leuke, leerzame stageplaats;
  • Goede begeleiding;
  • Afwisseling;
  • Stagevergoeding (Cao VVT)

Wil je meer informatie?

Dan kan je contact opnemen met Mirian de Geus via telefoonnummer 0186 659 659.

Wil je solliciteren?

Stuur dan je CV en motivatiebrief naar solliciteren@alerimus.nl o.v.v. stage HBO Verpleegkunde.

Terug naar het overzicht