Overdracht van was, post en attenties tijdens sluiting zorglocaties

9 april 2020

Sinds donderdag 19 maart jl. zijn onze beide zorglocaties in het kader van corona tijdelijk gesloten voor bezoekers. Over een aantal praktische zaken, zoals de overdracht van was en post, zijn onderstaande afspraken gemaakt.

Overdracht van was en persoonlijke zaken
Mantelzorgers die voor bewoners wassen, kunnen elke dinsdag, donderdag en zaterdag schoon wasgoed brengen én vuil wasgoed ophalen. Dat kan tussen 13.00 uur en 15.00 uur op onze beide zorglocaties. Voor de Buitensluis kunt u terecht in Bij Amalia, het sociaal café aan de rechter voorkant van de Buitensluis. Voor de Open Waard kunt u terecht bij het lokaal van de Ark. Dat bevindt zich (vanuit de hoofdingang gezien) aan de rechter zijkant van de Open Waard; de straatnaam is: Molenaar. Let u op de naleving van de geldende maatregelen? Houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en voorkom groepsvorming. Als u ziet dat het druk is, kom dan graag op een later moment terug. De waszakken die u van ons gekregen heeft, dient u mee te wassen op 60 graden.

Op de hiervoor genoemde dagen en tijdstippen kunt u ook andere persoonlijke zaken overdragen, zoals boodschappen, post, medicatie of attenties zoals een bloemetje. Zet graag overal duidelijk de naam en het appartementnummer van de bewoner op. Voor eerste contactpersonen van bewoners van de Open Waard geldt aanvullend: officiële post die wij voor u achterhouden kunt u op de genoemde dagen en tijdstippen afhalen. Voor de Buitensluis geldt dat deze post aan eerste contactpersonen wordt doorgestuurd.

Post en kleinere attenties
Wilt u post of een kleinere attentie afleveren? Voor de Buitensluis kan dat via de blauwe bak rechts van de hoofdingang. Voor de Open Waard kan dat via de grote brievenbus rechts bij de hoofdingang óf via de persoonlijke brievenbussen van de bewoners van de eerste en tweede etage. Vermeld graag overal duidelijk de naam en het appartementnummer van de bewoner op.

Let op: de hoofdingang van de Open Waard gaat in het weekend dicht. Dit is van vrijdagavond 18.00 uur tot maandagochtend 7.00 uur. Dat betekent dat u in deze periode niets in de brievenbussen kunt doen. Wilt u toch iets afgeven in het weekend? Maak dan gebruik van het overdrachtmoment op zaterdag.

Grotere attenties of een bloemetje
Mogen er grotere attenties (zoals pakketjes) of bloemen bezorgd worden? Absoluut. Voor de Open Waard belt u daarvoor overdag aan bij de leveranciersingang rechts (Molenaar). Voor de Buitensluis klopt u op het kantoorraam links naast de hoofdingang.

Postadres
Wilt u onze bewoners laten weten dat u aan ze denkt en iets toesturen? Stuur uw kaart, tekeningen of andere post dan naar onze locaties. Wij zorgen ervoor dat alles goed terecht komt en wordt verdeeld onder de bewoners.

Het adres voor de bewoners van de Buitensluis is:

Aan alle bewoners van Alerimus de Buitensluis
Bernhardstraat 25
3281 BC Numansdorp

Het adres voor de bewoners van de Open Waard is:

Aan alle bewoners van de Alerimus de Open Waard
Zoomwijckplein 11
3262 DA Oud-Beijerland

Opstekers
Bloemen, kaarten, iets lekkers bij de koffie, fruit, knutsels, een muzikaal optreden, kinderen die krijttekeningen maken of familie die spandoeken ophangt. Deze momenten zijn voor ons én onze bewoners en cliënten echte opstekers en delen we dagelijks aan het einde van de middag met u via onze Facebookpagina.

Heeft u een opsteker die u graag ten uitvoer zou willen brengen? Voor onze bewoners of cliënten in de wijk? Wij denken graag met u mee. Neemt u voor de Buitensluis contact op met Eveline Schelling (eschelling@alerimus.nl) en voor de Open Waard met Jessica de Geus (jdegeus@alerimus.nl).

Helpdesk voor cliënten en mantelzorgers
Bent u cliënt of mantelzorger en heeft u vragen, zorgen, twijfels of opmerkingen? De medewerkers van onze helpdesk staan graag voor u klaar. U kunt hen bellen via 0186 – 659 669 (van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en in het weekend van 10.00 uur tot 16.00 uur) of mailen naar mantelzorg@alerimus.nl. Voor andere vragen neemt u contact op via ons algemene telefoonnummer: 0186 – 659 659 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur).

We blijven graag met u in verbinding
Samen doen én laten we datgene wat nodig is om corona te overwinnen. Wij zijn dankbaar voor de onderlinge verbondenheid, flexibiliteit en saamhorigheid. Samen staan we sterk!

Terug naar het overzicht