Onze huizen

De Buitensluis, Numansdorp

Zorglocatie de Buitensluis is gelegen aan de Bernhardstraat in Numansdorp. De Buitensluis is een verpleeghuis met woonruimte voor 88 bewoners. Op de bovenste verdieping is de verpleegafdeling gevestigd. Deze afdeling beschikt over 25 appartementen voor psycho-geriatrische cliënten die BOPZ-geïndiceerd zijn. De begane grond en de 1e en 2e verdieping zijn bestemd voor cliënten die Wlz-geïndiceerd zijn met de functie Verblijf. Sinds 2019 heeft Alerimus een Bopz-aanmerking voor alle zorgappartementen in de Open Waard en de Buitensluis. Dat betekent een uitbreiding van de verpleeghuiscapaciteit voor alle appartementen in zowel de Buitensluis als de Open Waard.

De begane grond is een afdeling meerzorg met 24 een-kamer appartementen, deze is bestemd voor cliënten die zorg nodig hebben op het vlak van begeleiding. Op deze afdeling zijn twee huiskamers waar de bewoners een groot deel van de dag verblijven. Op de 1e en 2e verdieping zijn tweekamer appartementen die voorzien zijn van een tweede toilet en berging, deze kunnen zowel als eenpersoons al tweepersoons appartement bewoond worden. Ook bieden we ruimte voor tijdelijke opvang, bijvoorbeeld in periodes dat mantelzorgers tijdelijk niet beschikbaar zijn.

De Buitensluis buitenzijde 03

Tegenover de Buitensluis is op loopafstand een supermarkt gevestigd waar u terecht kunt voor uw boodschappen. Tevens zijn er twee appartementsgebouwen voor senioren gelegen tegenover de Buitensluis. Zowel de supermarkt als de appartementsgebouwen zijn gelegen aan het Rehobothplein en er is de nodige interactie tussen supermarkt, bewoners van het Rehobothplein en de bewoners van de Buitensluis, wat voor een gezellige dorpse sfeer zorgt.

In de Buitensluis zijn diverse faciliteiten gevestigd: 

  • Bij de Oma’s: in de knutselruimte “Bij de Oma’s” (van de Buitensluis) is iedereen van 0 tot 110 jaar welkom om samen iets te doen. Er worden workshops gegeven, maar er is ook een
    open inloop waar iedereen naar hartenlust kan knutselen, of terecht kan voor een kopje koffie. Bij de Oma’s is op weekdagen geopend. De openingstijden zijn op te vragen bij de receptie. 
  • Bij Amalia: dit is het sociaal café van Alerimus. Hier kunt u terecht voor een kopje koffie, een lunch of een warme maaltijd. In de zomer kunt u er heerlijk op het terras vertoeven. Van maandag tot vrijdag geopend van 10.00 – 16.00 uur en op zaterdag van 11.30 – 14.00 uur. 
  • Bibliotheek Hoeksche Waard: in de Buitensluis is er een dependance van de Bibliotheek gevestigd. Kijk voor openingstijden op www.bibliotheekhoekschewaard.nl. 
  • Fysiotherapie en Medische training van Margeretha van der Ree. De praktijk is gevestigd op de hoek van de Vlielanderstraat en Christinastraat en heeft een eigen entree. Mocht u fysiotherapie of medische training nodig hebben kunt u zich tot hen wenden.

 

De Open Waard, Oud-Beijerland

Zorglocatie de Open Waard is gelegen aan het Zoomwijckplein in Oud-Beijerland te midden van een groene omgeving in een fraaie woonwijk. De Open Waard is gevestigd in een nieuwe locatie, welke in mei 2018 in gebruik is genomen. Het gebouw biedt plaats voor 54 bewoners verdeeld over 3 verdiepingen. De 3e verdieping is geschikt voor psycho-geriatrische cliënten die BOPZ-geïndiceerd zijn. De 1e en 2e verdieping zijn bestemd voor cliënten die Wlz-geïndiceerd zijn met de functie Verblijf.

De begane grond heeft als bestemming ‘Het hart van Zoomwijck’, een levendig wijkplein. De nieuwe Open Waard is een plek waar jong en oud, gezond en hulpbehoevend zich thuis voelen. Een plek waar alles wat een wijk doet leven te vinden is. Van een supermarkt, een gezondheidscentrum met onder andere huisartsen, fysiotherapeuten en een apotheek, dagwinkels tot een gezellig grand café. 

Naast het verpleeghuis zijn 90 aanleunwoningen gesitueerd. Ook als u hier woont of komt te wonen kunt u zorg bekomen van Alerimus. Tussen de bewoners van de aanleunwoningen en de bewoners van de Open Waard bestaat de nodige interactie door de activiteiten die voor hen worden georganiseerd of door het restaurantbezoek. Kortom, in de Open Waard hangt een gezellige sfeer waar men elkaar vindt, ontmoet en u al gauw bekende gezichten ziet.

Pilot logeerzorg

Sinds 1 mei 2019 kunt u bij ons gebruik maken van logeerzorg. Bij logeerzorg verblijft de inwoner die zorg nodig heeft tijdelijk in ons Wijkpension. Tijdens dit verblijf wordt de zorg van de mantelzorger(s), in goed overleg, tijdelijk helemaal overgenomen.

Het verblijf kan overdag, maar kan ook ’s nachts zijn. En is mogelijk voor een enkele dag tot een paar dagen. Zo kan de mantelzorger tot rust komen en krijgt zijn/haar naaste de zorg en aandacht die nodig is.

Meer over deze pilot en de mogelijkheid om tijdelijk bij ons te logeren vindt u op onderstaande pagina:

Over ons Wijckpension