Alerimus Logo
Grootte tekst: Verklein tekst Vergroot tekst
Login personeel

Onze huizen

De Buitensluis, Numansdorp

Zorginstelling de Buitensluis is gelegen aan de Bernhardstraat in Numansdorp. De Buitensluis is een zorginstelling met woonruimte voor 88 bewoners. Op de bovenste verdieping is de verpleegafdeling gevestigd. Deze afdeling beschikt over 25 appartementen voor psycho-geriatrische cliënten die BOPZ-geïndiceerd zijn. De begane grond en de 1e en 2e verdieping zijn bestemd voor cliënten die Wlz-geïndiceerd zijn met de functie Verblijf. De begane grond is een  afdeling  meerzorg met 24 een-kamer  appartementen, deze is bestemd voor cliënten die zorg nodig hebben op  het vlak van begeleiding. Op deze afdeling zijn twee huiskamers waar de bewoners een groot deel van de dag verblijven. Op de 1e en 2e verdieping zijn twee-kamer appartementen  die voorzien zijn van een tweede toilet en berging, deze kunnen zowel als eenpersoons al tweepersoons appartement bewoond worden.

De Buitensluis buitenzijde 03

 

Tegenover de Buitensluis is op loopafstand een supermarkt gevestigd waar u terecht kunt voor uw boodschappen. Tevens zijn er twee appartementsgebouwen voor senioren gelegen tegenover de Buitensluis. Zowel de supermarkt als de appartementsgebouwen zijn gelegen aan het Rehobothplein en er is de nodige interactie tussen supermarkt, bewoners van het Rehobothplein en de bewoners van de Buitensluis, wat voor een gezellige dorpse sfeer zorgt.

 

In de Buitensluis zijn diverse faciliteiten gevestigd: 

  • Bij de Oma’s: in de knutselruimte “Bij de Oma’s” (van de Buitensluis) is iedereen van 0 tot 110 jaar
    welkom om samen iets te doen. Er worden workshops gegeven, maar er is ook een
    open inloop waar iedereen naar hartenlust kan knutselen, of terecht kan voor een
    kopje koffie. Bij de Oma’s is op weekdagen geopend. De openingstijden zijn op te vragen bij de receptie. 
  • Bij Amalia: dit is het sociaal café van Alerimus. Hier kun je terecht voor een kopje koffie tot een lunch of een warme maaltijd. In de zomer kunt u er heerlijk op het terras vertoeven. Van maandag tot vrijdag geopend van 10.00 – 16.00 uur en op zaterdag van 11.30 – 14.00 uur. 
  • Bibliotheek Hoeksche Waard: in de Buitensluis is er een dependance van de Bibliotheek gevestigd. Kijk voor openingstijden op www.bibliotheekhoekschewaard.nl. 
  • Fysiotherapie en Medische training van de dms. Venema en van de Ree. De praktijk is gevestigd op de hoek van de Vlielanderstraat en Christinastraat en heeft een eigen entree. Mocht u fysiotherapie of medische training nodig hebben kunt u zich tot hen wenden.

 

De Open Waard, Oud-Beijerland

Zorginstelling de Open Waard is gelegen aan het Zoomwijckplein in Oud-Beijerland te midden van een groene omgeving in een fraaie woonwijk. De Open Waard is gevestigd in een nieuwe locatie, welke in mei 2018 in gebruik is genomen. Het gebouw biedt plaats voor 54 bewoners verdeeld over 3 verdiepingen. De 3e verdieping is geschikt voor psycho-geriatrische cliënten die BOPZ-geïndiceerd zijn. De 1e en 2e verdieping zijn bestemd voor cliënten die Wlz-geïndiceerd zijn met de functie Verblijf.

De Open Waard is geopend voor de bewoners, maar is nog in ontwikkeling. De begane grond heeft als bestemming ‘Het kloppende hart van Zoomwijck’, een levendig wijkplein. De nieuwe Open Waard wordt een plek waar jong en oud, gezond en hulpbehoevend zich thuis voelen. Een plek waar alles wat een wijk doet leven te vinden is. Van een supermarkt, een gezondheidscentrum met onder andere huisartsen, fysiotherapeuten en een apotheek, dagwinkels tot een gezellig grand café. 

Naast de zorginstelling zijn 90 aanleunwoningen gesitueerd. Ook als u hier woont of komt te wonen kunt u zorg bekomen van Alerimus. Tussen de bewoners van de aanleunwoningen en de bewoners van de Open Waard bestaat de nodige interactie door de activiteiten die voor hen worden georganiseerd of door het restaurantbezoek. Kortom, in de Open Waard hangt een gezellige sfeer waar men elkaar vindt, ontmoet en u al gauw bekende gezichten ziet.