Onze huizen

De Buitensluis, Numansdorp

Veelzijdige, wijkgerichte zorglocatie geworteld in de Numansdorpse gemeenschap
Zorglocatie de Buitensluis is gelegen aan de Bernhardstraat in Numansdorp. De Buitensluis is een zorglocatie met verpleeghuiszorg met woonruimte voor 88 cliënten. De bewoners zijn cliënten met een psychogeriatrische en somatische zorgvraag. Er zijn vier plaatsen beschikbaar voor kortdurende opname. 

De Buitensluis buitenzijde 03

Tegenover de Buitensluis is op loopafstand een supermarkt gevestigd waar u terecht kunt voor uw boodschappen. Tevens zijn er twee appartementsgebouwen voor senioren gelegen tegenover de Buitensluis. Zowel de supermarkt als de appartementsgebouwen zijn gelegen aan het Rehobothplein en er is de nodige interactie tussen supermarkt, bewoners van het Rehobothplein en de bewoners van de Buitensluis, wat voor een gezellige dorpse sfeer zorgt.

In de Buitensluis zijn diverse faciliteiten gevestigd: 

  • Bij de Oma’s: in deze knutselruimte is iedereen van 0 tot 110 jaar welkom om samen iets te doen. Er worden workshops gegeven, maar er is ook een open inloop waar iedereen naar hartenlust kan knutselen, of terecht kan voor een kopje koffie. Bij de Oma’s is op weekdagen geopend. De openingstijden zijn op te vragen bij de receptie. 
  • Bij Amalia: dit is het sociaal café van Alerimus. Hier kunt u terecht voor een kopje koffie, een lunch of een warme maaltijd. In de zomer kunt u er heerlijk op het terras vertoeven. Van maandag tot vrijdag geopend van 11.00 – 14.00 uur. 
  • Bibliotheek Hoeksche Waard: in de Buitensluis is er een dependance van de Bibliotheek gevestigd. Kijk voor openingstijden op www.bibliotheekhoekschewaard.nl. 
  • Fysiotherapie en Medische training van Margeretha van der Ree. De praktijk is gevestigd op de hoek van de Vlielanderstraat en Christinastraat en heeft een eigen entree. Mocht u fysiotherapie of medische training nodig hebben kunt u zich tot hen wenden.

De Open Waard, Oud-Beijerland

Wonen met zorg, behandeling en gezelligheid in hartje Zoomwijck
Zorglocatie de Open Waard is gelegen aan het Zoomwijckplein in Oud-Beijerland te midden van een groene omgeving in een fraaie woonwijk. Het gebouw biedt plaats voor 54 bewoners verdeeld over 3 verdiepingen.

De begane grond heeft als bestemming ‘Het hart van Zoomwijck’ en is een levendig ‘Wijckplein’. De Open Waard is een plek waar jong en oud, gezond en hulpbehoevend zich thuis voelen. Een plek waar alles wat een wijk doet leven te vinden is. Van een supermarkt, een gezondheidscentrum met onder andere huisartsen, fysiotherapeuten en een apotheek, dagwinkels tot een gezellig grand café: het Praathuis is open van maandag t/m vrijdag van 10 tot 14 uur.

Naast de zorglocatie zijn 90 aanleunwoningen gesitueerd. Ook als u hier woont of komt te wonen, kunt u zorg krijgen van Alerimus. Tussen de bewoners van de aanleunwoningen en de bewoners van de Open Waard bestaat de nodige interactie door de activiteiten die voor hen worden georganiseerd of door het restaurantbezoek. Kortom, in de Open Waard hangt een gezellige sfeer waar men elkaar vindt, ontmoet en u al gauw bekende gezichten ziet.

Logeerzorg
U kunt bij ons gebruik maken van logeerzorg. Bij logeerzorg verblijft de inwoner die zorg nodig heeft tijdelijk in ons Wijkpension. Tijdens dit verblijf wordt de zorg van de mantelzorger(s), in goed overleg, tijdelijk helemaal overgenomen. Het verblijf kan overdag, maar kan ook ’s nachts zijn. En is mogelijk voor een enkele dag tot een paar dagen. Zo kan de mantelzorger tot rust komen en krijgt zijn/haar naaste de zorg en aandacht die nodig is. Meer over de mogelijkheid om tijdelijk bij ons te logeren vindt u op elders op onze site: Over ons Wijkpension