Alerimus Logo
Grootte tekst: Verklein tekst Vergroot tekst
Login personeel

Onze huizen

De Buitensluis, Numansdorp

Zorginstelling de Buitensluis is gelegen aan de Bernhardstraat in Numansdorp. Daarmee is het gelegen in een actieve nette woonbuurt op ongeveer 250 meter van het centrum van Numansdorp.

De Buitensluis buitenzijde 03

De Buitensluis is een zorginstelling met woonruimte voor 88 bewoners. Op de bovenste verdieping is de verpleegafdeling gevestigd. Deze afdeling beschikt over 25 appartementen voor psycho-geriatrische cliënten die BOPZ-geïndiceerd zijn. Voor tijdelijk verblijf (kortdurende opname) hebben wij momenteel 2 plaatsen beschikbaar, dit word in die toekomst meer. De begane grond en de 1e en 2de verdieping zijn bestemd voor cliënten die Wlz-geïndiceerd zijn met de functie Verblijf. De begane grond is een  afdeling  meerzorg met 24 eenkamer  appartementen, deze is bestemd voor cliënten die zorg nodig hebben op  het vlak van begeleiding. Op deze afdeling zijn twee huiskamers waar de bewoners een groot deel van de dag verblijven. Op de 1e en 2e verdieping zijn  2 kamer appartementen  die voorzien zijn van een tweede toilet en berging, deze kunnen zowel als eenpersoons al tweepersoons appartement bewoond worden.

Onze bewoners zijn hoofdzakelijk afkomstig uit Numansdorp en Klaaswaal of hebben sociale binding met de gemeente Cromstrijen door familieleden die er wonen. Voor menig nieuwe bewoner is dit een prettig gegeven omdat in de nieuwe woonomgeving ook veelal ‘bekenden’ aanwezig zijn.

Tegenover de Buitensluis is op loopafstand een supermarkt gevestigd waar u terecht kunt voor uw boodschappen. Tevens zijn er twee appartementsgebouwen voor senioren gelegen tegenover de Buitensluis. Zowel de supermarkt als de appartementsgebouwen zijn gelegen aan het Rehobothplein en er is de nodige interactie tussen supermarkt, bewoners van het Rehobothplein en de bewoners van de Buitensluis, wat voor een gezellige dorpse sfeer zorgt.

Locatie de Buitensluis met bus

In de Buitensluis is ook een praktijk gevestigd voor Fysiotherapie en Medische training van de dms. Venema en van de Ree. De praktijk is gevestigd op de hoek van de Vlielanderstraat en Christinastraat en heeft een eigen entree. Mocht u fysiotherapie of medische training nodig hebben kunt u zich tot hen wenden.

De Buitensluis beschikt over een ruime recreatiezaal. Behalve het dagelijkse koffie drinken en  het serveren van de middagmaaltijd worden hier ook vele activiteiten gehouden door o.a. onze eigen activiteitenbegeleiders alsmede door de Algemene Bond van Ouderen en de Welfare van het Rode Kruis. Op de eerste en tweede verdieping van de Buitensluis zijn familiekamers waar ook activiteiten worden gehouden.

De Open Waard, Oud-Beijerland

Zorginstelling de Open Waard is gelegen aan de Molenaar in Oud-Beijerland (in de wijk Zoomwijck) te midden van een groene omgeving in een fraaie woonwijk. Direct tegenover het zorgcentrum is een winkelcentrum gelegen waar het de gehele dag een gezellige drukte is die de leefbaarheid ten goede komt.

Aangrenzend aan de zorginstelling zijn 90 aanleunwoningen gesitueerd. Ook als u hier woont of komt te wonen kunt u zorg bekomen van Alerimus. Tussen de bewoners van de aanleunwoningen en de bewoners van de Open Waard bestaat de nodige interactie door de activiteiten die voor hen worden georganiseerd of door het restaurantbezoek. Kortom, in de Open Waard hangt een gezellige sfeer waar men elkaar vindt, ontmoet en u al gauw bekende gezichten ziet.

Momenteel wordt er nieuwbouw gepleegd in de Zoomwijck ten behoeve van een nieuwe Open Waard. Om de nieuwbouw Open Waard in Zoomwijck te realiseren moet de huidige Open Waard (met uitzondering van de aanleunwoningen) gesloopt worden. De bewoners van de Open Waard zijn daarom tijdens de sloop- en nieuwbouwwerkzaamheden ondergebracht in tijdelijke huisvesting in de wijk Poortwijk III. Vanwege de ligging en de tijdelijkheid is ervoor gekozen om de locatie “Het Buiten van de Open Waard” te noemen. De bewoners van de Open Waard blijven hier wonen totdat de nieuwe Open Waard gerealiseerd is. De verwachting is dat dit eind 2017 zal zijn.

DSC_0033

Het Buiten van de Open Waard
De tijdelijke huisvesting telt in totaal 54 appartementen, verdeeld over twee woonlagen. Op de eerste woonlaag wonen de somatische cliënten. Op de tweede woonlaag is de Meer Dan Zorg-afdeling gehuisvest, bedoeld voor de meest kwetsbare bewoners die er een actief dagprogramma krijgen, zoals samen koken, bewegen of de natuur in. De individuele levensstijl en wens van de bewoner staat voorop.

Het Buiten van de Open Waard telt drie huiskamers, een recreatiezaal en een salon. Een grote centrale badkamer biedt mogelijkheden om lekker te snoezelen. Zelfs aan een oplaadruimte voor scootmobielen is gedacht. De inrichting is bijzonder te noemen voor gestapelde portocabines. Om het Buiten-gevoel te versterken, zijn overal afbeeldingen met natuur te vinden. Muren met groene bossen en tulpenvelden bijvoorbeeld. De huiskamers zijn vernoemd naar historische gebouwen in Oud-Beijerland. Die heten Bouwlust, Kreekestein (beiden historische hoeves) en De Harmonie (de oude muziektent). Alles is gedaan om er ook écht een buitenverblijf van te maken.

Poortwijk III
Voor de tijdelijke huisvesting is de locatie Poortwijk III in Oud-Beijerland gekozen. Deze locatie op het perceel naast de multifunctionele school (de school met de glijbaan) is het meest geschikt, omdat de ontwikkeling van deze locatie enkele jaren is uitgesteld. De huisvesting is te vergelijken met de tijdelijke woonunits van het complex Zoomhoek aan de Randweg in Oud-Beijerland.

Verhuizing
De tijdelijke huisvesting is op 8 april 2016 opgeleverd. Bewoners zijn op 19 en 20 april verhuisd naar Het Buiten van de Open Waard.

Zie voor meer informatie: nieuwbouw Oud-Beijerland.