Alerimus biedt naast verzorging en verpleging ondersteunende diensten die het dagelijkse leven van thuiswonenden, alsmede onze bewoners, kunnen vergemakkelijken of veraangenamen.

Tafeltje Dekje

De maaltijdvoorziening is bestemd voor mensen, die (tijdelijk) niet in staat zijn zelfstandig de maaltijd te bereiden. De warme maaltijd wordt door vrijwilligers bij u thuis bezorgd (Tafeltje Dekje). Er wordt gewerkt met een keuzemenu, dat u 1x per week invult en aan de maaltijdbezorger meegeeft.

De warme maaltijden bestaan uit een voor-, hoofd- en nagerecht en worden bereid in onze eigen keukens in de Open Waard en de Buitensluis. De thuisbrengmaaltijden worden bezorgd in Klaaswaal, Numansdorp en Oud-Beijerland.

Onze restaurants

‘Samen eten is gezelliger dan alleen’

Al een aantal jaren komen onze gasten in onze gezellige seniorenrestaurants met veel genoegen de warme maaltijd gebruiken. Enthousiaste vrijwilligers en medewerkers zorgen voor de bediening. Vanaf oktober 2017 wordt in de Buitensluis het sociaal cafe ‘de huiskamer van de wijk’ geopende. Hier kunt u terecht voor een gezellig kopje koffie, een lunch of een warme maaltijd. Daarmee komt in de Buitensluis het concept seniorenrestaurant te vervallen. Wij vinden dat iedereen welkom is in ons sociaal café en biedt dit meer dan het seniorenrestaurant.

Catering en zaalverhuur

Heeft u een verjaardag te vieren, maar heeft u te weinig ruimte thuis om uw familie te ontvangen? Viert u een jubileum en heeft u een flinke zaal nodig voor al uw gasten en niet hoeven om te kijken naar de bediening en de hapjes? Zoekt u een geschikte plek om voor uw medewerkers een cursus te kunnen houden of om te vergaderen?
Alerimus kan u hierbij van dienst zijn. In beide locaties zijn verschillende ruimtes te huur voor diverse activiteiten.

In beide locaties is het mogelijk om uw activiteit door ons te laten cateren.
Wij kunnen zowel warme en / of koude buffetten, luxe broodmaaltijden en diners verzorgen.

Taxi-service

Alerimus beschikt over twee nieuwe moderne bussen voor personenvervoer. Beide bussen zijn tevens ingericht voor het veilig vervoeren van rolstoelgebruikers. De bussen worden ingezet voor het vervoer van cliënten voor de dagverzorging (u wordt dan thuis opgehaald en weer thuisgebracht). Ook worden bijvoorbeeld cliënten vervoerd die mee willen doen aan een bingo of andere activiteiten binnen onze verzorgingshuizen of voor gezamenlijke ritjes in de omgeving met een bezoek aan een tuincentrum of andere gelegenheden.

Als het rooster van de bus en chauffeurs het toelaat kunnen de bussen ook individueel worden gebruikt voor familiebezoeken e.d.

Bij de Oma’s

In de Buitensluis is Bij de Oma’s vorig jaar geopend. Dit is een plaats waar jong tot oud welkom is om creatief bezig te zijn. Van haken, breien, schilderen tot hout bewerken. Van alles is er mogelijk. Ook voor gezellig een kop koffie bent u welkom. Voor slecht € 2,- kunt u gebruik maken van deze ruimte, dit is inclusief een kop koffie of thee. Er worden ook regelmatig workshops gegeven Bij de Oma’s. Vraag er eens naar bij de receptie.

Heeft u een vraag over onze dienstverlening dan kan telefonisch contact worden opgenomen met onze receptiemedewerker 0186 – 659 659.