Logeerzorg

Om u als mantelzorger te ontlasten, bieden wij in samenwerking met de gemeente logeerzorg aan. Bij logeerzorg verblijft de inwoner die zorg nodig heeft tijdelijk in ons Wijkpension. Tijdens dit verblijf wordt de zorg van de mantelzorger(s), in goed overleg, tijdelijk helemaal overgenomen.

Het verblijf kan overdag, maar ook ’s nachts zijn. En is mogelijk voor een enkele dag tot een paar dagen. Zo kunt u als mantelzorger tot rust komen en krijgt uw naaste de zorg en aandacht die nodig is.

Logeerzorg is altijd vooraf ingepland. Dit geplande tijdelijke verblijf gebeurt op basis van een indicatie en kan ook meerdere keren per maand of jaar plaatsvinden. De kosten voor logeerzorg worden betaald vanuit de zorgindicatie. Daarnaast kan er een eigen bijdrage gevraagd worden, net als bij andere vormen van ondersteuning die met een zorgindicatie worden aangeboden.

Wilt u als mantelzorger uw naaste aanmelden voor logeerzorg of wilt u meer informatie? Raadpleeg de digitale informatiefolder via: Gemeente-HW-TIDK-2021-A5-Logeerzorg-folder-v3.pdf (gemeentehw.nl). Of neem contact op met team Wmo van Gemeente Hoeksche Waard via 0186-140186 of 088-6473647. U kunt ook mailen naar info@gemeentehw.nl.

Beschikbaarheid logeerzorg
Voor u contact opneemt met de gemeente kunt u via onderstaande kalender inzien op welke dagen u nog terecht kunt voor logeerzorg en op welke dagen logeerzorg al is geboekt. Op deze manier kunt u de logeerzorg makkelijker vooraf inplannen, op een moment dat het voor u het beste uitkomt. U kunt de beschikbare data waarop u logeerzorg wilt aanvragen aanklikken in de kalender en via onderstaand contactformulier direct een reserveringsaanvraag indienen. Team Wmo van gemeente Hoeksche Waard neemt dan contact met u op om uw aanvraag verder te bespreken.

Kalender word geladen......
- Beschikbaar
 
- Geboekt
 
- In behandeling

Veelgestelde vragen

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen of het volgende document met veelgestelde vragen raadplegen:

Veelgestelde vragen (en antwoorden) over logeren