HR-adviseur

Bij Alerimus draait alles om warm, betrokken en ondernemend werken. Het draait om de eigen regie van onze cliënten én van onze medewerkers. In een tijd dat zorgen voor is gekoppeld aan regels, procedures en richtlijnen, maakt Alerimus het verschil door de cliënt, de mantelzorger en hun specifieke vraag centraal te stellen. Wat kun jij als
HR-adviseur betekenen om medewerkers en de organisatie hierbij te faciliteren? Hoe draag jij bij aan het creëren van een goede en veilige werkomgeving waar medewerkers met plezier werken?  

Vanuit onze zorglocaties in Numansdorp en Oud-Beijerland én de thuiszorgteams, werken ruim 400 medewerkers en 300 vrijwilligers nauw samen om onze cliënten persoonsgerichte zorg te bieden.

Wegens vertrek van een collega zijn wij op zoek naar een HR-adviseur voor ons enthousiaste en ambitieuze HR-team.

Wat ga je doen als HR-adviseur?

Samen met jouw collega HR-adviseur ben je verantwoordelijk voor de advisering van bestuur, leidinggevenden en het aanspreekpunt voor medewerkers. Het team bestaat, met jou erbij, uit de manager HR, 2 HR-adviseurs, 3 medewerkers HR-administratie en 4 praktijkopleiders. Met elkaar zorgen we ervoor dat Alerimus wordt ondersteund op onderwerpen als in-, door- en uitstroom, verzuim en ontwikkeling van beleid en procedures op operationeel, tactisch en strategisch niveau.

De afdeling HR heeft in de afgelopen 2 jaar al vele stappen gemaakt in het kader van professionalisering en digitalisering. Deze ontwikkeling is nog steeds gaande en daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken. Ook de leidinggevenden en de organisatie zelf zijn volop in ontwikkeling, door middel van jouw adviezen en coachende stijl ondersteun je hen bij de uitvoering van het HR-beleid.

Een belangrijk aandachtsgebied is arbeidsmarktcommunicatie. De zorgsector kampt met een personeelstekort welke in de toekomst zal toenemen. Wij werken continu aan een originele en bovenal instroom-bevorderende werving, dit doen wij samen met de strategisch communicatieadviseur. Een ander belangrijk speerpunt is de inzetbaarheid van huidig personeel. Denk hierbij o.a. aan verzuimbegeleiding, strategische personeelsplanning, capaciteitsplanning en duurzaam inzetbaarheid.

Wat verwachten wij van een HR-adviseur?

Dat je in het bezit bent van minimaal een HBO diploma in de richting HRM of bedrijfskunde en je relevante werkervaring hebt. Je hebt affiniteit met de ouderenzorg.

Je wilt jezelf continu ontwikkelen, je hebt teamspirit, je bent flexibel, klantgericht en nieuwsgierig. Daarnaast kan je goed samenwerken en meedenken in de processtappen. Ook ben je in staat zelfstandig te werken, hebt verantwoordelijkheidsgevoel en pak je graag projecten op. Je beschikt over uitstekende communicatieve-, advies- en coaching vaardigheden. Uiteraard ben je representatief en heb je het vermogen om namens Alerimus jezelf te presenteren.

Wat biedt Alerimus jou?

Wij bieden je een uitdagende, afwisselende baan aan waarin volop ruimte is om te groeien en je steentje bij te dragen aan de afdelings- en organisatie ontwikkeling. Daarnaast bieden we je:

  • Een tijdelijk dienstverband met daarna de mogelijkheid voor een vast dienstverband;
  • Dienstverband voor 24 -32 uur per week;
  • Salarisschaal 50 conform cao VVT (Verpleging, Verzorging en Thuiszorg);
  • Uitstekende pensioenvoorziening conform voorwaarden van PFZW;
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wil je meer informatie?
Dan kan je contact opnemen met Gideon Boekenoogen (interim manager HR) of
Gerdita Vriens (HR-adviseur, afwezig van 3 t/m 20 september) via 0186 659659.

Wil je solliciteren?

Stuur dan je CV en motivatiebrief uiterlijk 26 september a.s. naar solliciteren@alerimus.nl o.v.v. HR-adviseur.

Wij kijken uit naar je sollicitatie en zetten de koffie alvast klaar voor het kennismakingsgesprek.

Terug naar het overzicht