Geestelijk verzorger

Alerimus is een ambitieuze ouderenzorgorganisatie geworteld in de Hoeksche Waard, die zich richt op verzorging en verpleging van ouderen met somatische en psychogeriatrische problematiek. Alerimus beschikt over 2 zorglocaties, waar 150 cliënten wonen. Ook wordt zorg aan huis geboden (circa 150 cliënten), huishoudelijke hulp (circa 500 cliënten) en kunnen ouderen bij Alerimus terecht voor dagbesteding, casemanagement, warme maaltijden en vervoer. 420 medewerkers zijn dagelijks aan het werk om warme, persoonsgerichte aandacht, zorg en diensten te leveren. Zij geven persoonlijke aandacht, waardoor cliënten en verwanten zich gezien weten en zich gesterkt voelen in het nemen van eigen regie. In en met de lokale samenleving is één van de drijvers van Alerimus waarbij de zorglocaties midden in de lokale samenleving staan en er actief onderdeel van uitmaken.

In de visie van Alerimus is ‘in en met de lokale samenleving’ net zo opgenomen als de zorg en dienstverlening voor en met de individuele cliënt. Ons motto is: ‘Binnen is buiten, buiten is binnen’. Ook daarom is goede samenwerking met collega’s en een goede verbinding met partners van belang. De Hoeksche Waard staat gekend om de goede onderlinge cohesie. Alerimus is hierin een betrouwbare, gedreven partner. Onze zorglocatie in Numansdorp heeft een protestants-christelijke signatuur. Met name voor deze locatie zijn wij op zoek naar een Geestelijk verzorger.

Geestelijk verzorger

Je biedt begeleiding aan bewoners en naasten bij levens-, zin-, en geloofsvragen. Dit doe je vanuit, en op basis van, het eigen levensverhaal en levensbeschouwing van de bewoner. Je verleent deze ondersteuning zowel individueel als groepsgewijs, in samenspraak met de medewerkers van de locatie. Daarnaast organiseer je en leid je weeksluitingen, speciale vieringen en herdenkingsbijeenkomsten.  Je hebt een coördinerende rol richting vrijwilligers bij deze werkzaamheden. Je legt en onderhoudt verbinding met de lokale geloofsgemeenschappen en bent een goed partner.

Wie wij zoeken

Je hebt een afgeronde hbo of academische opleiding en ervaring in een vergelijkbare functie. Je kent de ouderenzorg, de maatschappelijke opgave die voorligt en bij voorkeur ken je ook de Hoeksche Waard. Je bent zeer goed in staat om gesprekken met bewoners en naasten te voeren over bestaansvragen met openheid voor ieders levensbeschouwing en/of godsdienstige overtuiging. Je hebt affiniteit met onze doelgroep en inzicht in met name de protestant-christelijke traditie. Het is een pre wanneer je preekbevoegdheid hebt.

Bij de invulling van de uren wordt flexibiliteit verwacht.

Ons aanbod voor de beste kandidaat

Alerimus biedt een uitdagende functie (max. 18 – 24 uur per week) in een organisatie volop in ontwikkeling, waar we het welbevinden van onze cliënten voorop stellen. Er wordt gestart met een jaarcontract met de intentie om na een jaar te verlengen voor onbepaalde tijd. De primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO VVT (FWG 60).

 Wil je meer informatie?

Heb je nog vragen naar aanleiding van bovenstaande informatie, neem dan contact op met Maurice Laban via telefoonnummer 0186 659 659.

Solliciteren

We ontvangen graag je CV en motivatiebrief op solliciteren@alerimus.nl o.v.v. Geestelijk verzorger.

Reageren is mogelijk tot maandag 1 maart 2021.

Terug naar het overzicht