‘Fijn om op deze manier iets te betekenen voor een ander’

19 augustus 2021

Warm, betrokken en ondernemend: dat zijn de kernwaarden van Alerimus. Onze vrijwilligers vertellen graag hoe zij daar tijdens hun vrijwilligerswerk invulling aan geven. Hans Reedijk zet zich in als maaltijdrijder en biedt daarnaast individuele begeleiding aan een cliënt op de verpleegafdeling van de Buitensluis. ‘Ik vind het heerlijk om te doen en mooi om op deze manier iets voor een ander te betekenen!’

Wie ben jij?
Ik ben Hans Reedijk, 68 jaar en nu alweer 3 jaar met pensioen dus heb ik alle tijd om bijvoorbeeld vrijwilligerswerk te doen. Ik ben sinds 1975 getrouwd met Annie en in het gelukkige en rijke bezit van 2 geweldige zoons, 2 prachtige schoondochters, 7 kleinkinderen en… nog een moeder van 92! De kleinkinderen variëren in de leeftijd van 0 tot en met 17 jaar en houden ons lekker bezig, actief, bij de tijd en jong!

‘Ik ben 32 jaar werkzaam geweest in het onderwijs en heb vervolgens de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven, waar ik nog 11 jaar heb gewerkt. In het verleden ben ik actief geweest als voetbaltrainer bij diverse verenigingen, waaronder de eigen plaatselijke trots van Numansdorp: N.S.V.V. In een nóg verder verleden heb ik jarenlang deel uitgemaakt van het eerste elftal van onze club.’

Vrijwilligerswerk bij Alerimus betekent voor jou…
‘Nu ik met pensioen ben wil ik graag een zinvolle invulling aan mijn vrije tijd geven en dat betekent onder andere dat ik sinds 2, 3 jaar als vrijwilliger betrokken ben bij Alerimus. Elke dinsdag breng ik maaltijden rond, iedere maand de themamaaltijden en om de 2 weken rijd ik op zaterdag naar Cavent te Strijen om daar het eten te brengen.

‘Bovendien ben ik sinds een paar maanden ‘maatje’ van een meneer op de verpleegafdeling. Elke dinsdagmiddag bezoek ik hem en ga een rondje wandelen, autorijden en een terrasje ‘pakken’, wat kletsen enzovoorts. Ik vind dat heerlijk om te doen, vooral omdat ik merk dat hij het ook heel erg naar z’n zin heeft. Ik vind het fijn en belangrijk om op deze manier iets te betekenen voor anderen.’

Met welke kernwaarde heb jij het meest en waarom?
‘Ik kan mij volledig vinden in de drie kernwaarden van Alerimus. Uiteraard heb ik zelf het meest met warm, omdat ik probeer er te zijn en iets te doen voor de mensen die het nodig hebben. En als ik dan merk dat ik op allerlei gebied en in allerlei vormen daar heel veel warmte voor terugkrijg, is het dankbaar ‘werk’ om te doen.’

Bedankt voor jouw belangstelling!
Wij zijn ook geïnteresseerd in jou. Wil je ook vrijwilliger worden of vrijblijvend de mogelijkheden bespreken? Heb je een talent dat je graag als vrijwilliger voor onze klanten wilt inzetten? Dan kun je contact opnemen met Simone Schell via sschell@alerimus.nl of bellen naar 0186 – 659 659.

Terug naar het overzicht