Bezoekregeling

20 november 2020

We hopen dat u zich ook in deze tijd welkom voelt bij Alerimus. Door met elkaar afspraken te maken en deze na te komen, dragen we zorg voor een veilige (leef)omgeving voor iedereen.

Op dit moment gelden er afwijkende bezoekafspraken voor de 3e etage van de Open Waard. Direct betrokkenen zijn hierover persoonlijk geïnformeerd. Zie ook dit nieuwsbericht elders op onze site.
Twijfelt u of u op bezoek kunt komen? Neem gerust contact met ons op via ons algemene telefoonnummer.

 • Bezoek aan bewoners van onze zorglocaties kan plaatsvinden op het eigen appartement, zeven dagen per week, overdag en ‘s avonds. Bezoekers hoeven hiervoor geen afspraak te maken. Bewoners kunnen de zorglocatie ook verlaten. Als er sprake is van coronabesmettingen, kunnen er andere maatregelen gelden. Bewoners en naasten worden daarover geïnformeerd.
 • Bezoek aan onze zorglocaties en deelname aan activiteiten is enkel mogelijk als er géén sprake is van klachten die passen bij corona. Laat u bij klachten altijd testen én laat het ons weten als u na een bezoek aan onze zorglocaties wordt getest, zodat wij direct passende voorzorgsmaatregelen kunnen nemen.
 • Afhankelijk van de situatie op de locatie en in de regio kunnen activiteiten worden afgeschaald of afgelast. Houdt de activiteitenkalender in de gaten voor een actueel overzicht. Natuurlijk mag u voor meer informatie ook bellen naar ons algemene telefoonnummer.
 • Tijdens het bezoek aan de Buitensluis en de Open Waard is het dragen van een mondkapje verplicht. U dient zelf een mondkapje mee te nemen. Als er sprake is van coronabesmettingen, kunnen er aanvullende maatregelen gelden voor het dragen van persoonsbeschermende middelen en kleding. 
 • We houden ons te allen tijde aan de 1,5 meter maatregel.
 • Bezoekers en deelnemers aan activiteiten nemen altijd de kortste weg naar de plek van bestemming. Handen worden bij binnenkomst en vertrek ontsmet met de handalcohol bij de entree. Het is de bedoeling dat u per bezoekmoment maximaal één bewoner bezoekt.
 • Op de afdelingen vindt bezoek uitsluitend plaats in het appartement. De huiskamers en zorgposten zijn voor bezoekers (nog) niet toegankelijk.
 • Voor bezoek in het appartement geldt: maximaal drie bezoekers per dag (al dan niet tegelijkertijd) op een driekamerappartement en maximaal twee bezoekers per dag (al dan niet tegelijkertijd) op een tweekamerappartement. Tenzij er andere maatregelen gelden, bijvoorbeeld als er sprake is van coronabesmettingen.
 • Heeft u als bezoeker vragen aan de zorg, maak dan gebruik van het oproepsysteem in het appartement. Blijft u in het appartement en ga niet zelf op zoek naar een medewerker. Houdt u ook niet onnodig op in de gangen.
 • Uw bezoek registreert u in het daarvoor beschikbare logboek mét gezondheidschecklist. Dit logboek vindt u in het appartement van bewoners. Ook deelname aan activiteiten registreert u in een logboek. We hebben een checklist ontwikkeld met gezondheidsvragen passend bij corona. Het is belangrijk om deze checklist voorafgaand aan uw bezoek door te nemen. Kunt u niet alle vragen met ‘nee’ beantwoorden, dan vragen we u om uw bezoek uit te stellen. U kunt de gezondheidschecklist van tevoren inzien door deze te downloaden: Gezondheidschecklist voor bezoeker(s)
 • Huisdieren zijn welkom, mits aangelijnd. Ook hiervoor kunnen afhankelijk van de situatie per locatie of afdeling andere afspraken gelden.
 • We houden ons samen aan de hygiënemaatregelen van het RIVM: regelmatig handen wassen/desinfecteren (in ieder geval bij binnenkomst en vertrek), hoesten en niesen in de binnenkant van de elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken.
 • Raadpleeg bij binnenkomst van onze zorglocaties altijd de informatieposters op de voordeur en de informatieschermen. Hierop worden de actuele bezoekafspraken en maatregelen weergegeven.

Samen doen en laten we wat nodig is om corona het hoofd te bieden. Hartelijk dank voor uw medewerking!