Cliënten SPHW sneller bereikbaar dankzij samenwerking met huisartsenpost ’t Hellegat (HAP)

2 februari 2021

Alerimus maakt deel uit van de Stichting Personenalarmering Hoeksche Waard (SPHW). SPHW levert acute 24-uurs zorg door middel van personenalarmering. Vanwege de vergrijzing van de samenleving groeit de behoefte aan personenalarmering de komende jaren. Om hierop voorbereid te zijn, wordt de SPHW-organisatie doorontwikkeld. Een van de eerste resultaten is een samenwerking met de Huisartsenpost ’t Hellegat (HAP) in Klaaswaal.

‘Onze medewerkers werken vanaf 1 januari vanuit de locatie van de HAP. Hierdoor zijn zij niet alleen snel op elke gewenste locatie in de Hoeksche Waard, maar kunnen wij in de toekomst ook organisatorisch met elkaar gaan samenwerken,’ aldus  Nico de Pijper (voorzitter Raad van Bestuur van SPHW).

‘We willen allemaal de zorg in de toekomst kunnen blijven bieden aan hen die het nodig hebben. En betaalbaar houden. Dat vraagt dat we dingen slimmer en meer gezamenlijk organiseren, waarbij iedereen blijft doen waar hij goed in is,’ aldus Jochem Janssen (Directeur Huisartsenpost ’t Hellegat).

Meer weten over deze samenwerking? Lees dan hier het complete nieuwsbericht.

Terug naar het overzicht