Bezoekvrijwilliger

Houdt u van een kopje koffie drinken, een spelletje spelen of wandelen? Vindt u het leuk om regelmatig bij iemand uit uw buurt op bezoek te gaan? Bij Alerimus zijn wij op zoek naar bezoekvrijwilligers die onze cliënten, zowel binnen als buiten onze zorglocaties in Numansdorp en Oud-Beijerland, net dat beetje extra aandacht kunnen geven. Het gaat om ouderen die eenzaam zijn, een fysieke beperking hebben of dementie en voor wie het niet vanzelfsprekend is dat zij zelfstandig naar buiten kunnen gaan of regelmatig bezoek krijgen.

Als bezoekvrijwilliger koppelen wij u aan een cliënt die behoefte heeft aan contact, gezelligheid of een goed gesprek. Wij zorgen voor de goede match. U bezoekt regelmatig deze cliënt en zoekt samen met de cliënt en het zorgmaatje naar een fijne invulling van uw bezoek: een praatje maken, wandelen, een spelletje spelen etc. Het aantal uren en de frequentie bepalen we in overleg.

Van onze bezoekvrijwilligers verwachten wij zij affiniteit hebben met de doelgroep, geduld hebben en liefdevol kunnen omgaan met onze cliënten en dat zij een VOG (verklaring omtrent gedrag) kunnen overleggen. Wij bieden u:

  • een vrijwilligersovereenkomst
  • een attentie rond Sinterklaas en Kerst
  • een verrassing op de jaarlijkse dag van de vrijwilligers
  • een jaarlijks vrijwilligersfeest
  • een attentie bij jubileum, ziekte, lief en leed
  • een maandelijkse nieuwsbrief

Herkent u zichzelf in deze functie en wilt u vrijwilliger worden bij Alerimus? Dan kunt u contact opnemen met Simone Schell via sschell@alerimus.nl of bellen naar 0186 – 659 659.

Terug naar het overzicht