Bezoekhuisje en ‘kletskoets’ voor Alerimus

15 mei 2020

Bij Alerimus houden we rekening met de mogelijkheid dat ook op onze zorglocaties vanaf 25 mei bezoek onder strikte voorwaarden weer mogelijk is. Hierop bereiden we ons voor, in samenspraak met cliëntenraden en ondernemingsraad.

Tegelijkertijd werken we hard aan het realiseren van mogelijkheden voor veilig bezoek in de vorm van een bezoekhuisje bij de Buitensluis en via de ‘kletskoets’ in de Open Waard. De kletskoets is vandaag, vrijdag 15 mei, geleverd en door een timmerbedrijf in elkaar gezet. We zijn er heel blij mee!

Het bezoekhuisje is vanmiddag in de binnentuin van de Buitensluis geplaatst. Bijzonder is dat we het helemaal cadeau krijgen. Het bezoekhuisje is bedoeld voor zowel bewoners van de Buitensluis als cliënten uit de wijk.

Aankomende week gebruiken we om de administratieve en organisatorische zaken goed te regelen. Ook zullen we op onze beide zorglocaties een aantal proefbezoeken uitvoeren, zodat de bezoeken die vanaf 25 mei a.s. plaats gaan vinden, zo veilig en soepel mogelijk verlopen.

Zoals het zich nu laat aanzien, kunnen we het bezoekhuisje en de kletskoets vanaf 25 mei a.s. met een vaste werkwijze gaan gebruiken voor bezoek. Begin volgende week ontvangen alle eerste contactpersonen van onze bewoners een bericht over hoe zij zich kunnen aanmelden voor een bezoek en informatie over het bezoek zelf; zoals aan welke regels we ons met elkaar moeten houden.

Bezoekhuisje de Buitensluis
Het bezoekhuisje van de Buitensluis is gemaakt onder regie van de Diaconie van de Hervormde Gemeente (de Dorpskerk) in Numansdorp. De Diaconie helpt mensen in nood en zamelt geld in voor projecten, in het buitenland of dichtbij huis. Het bezoekhuisje van de Buitensluis is daar een voorbeeld van.

De Buitensluis is mede voortgekomen uit het ‘armenhuis’ van de Diaconie, zoals het destijds in de volksmond heette. Met de schenking wil de Diaconie haar historische band met de Buitensluis bevestigen. Aan het bezoekhuisje hebben sommige ondernemers belangeloos meegewerkt; anderen hebben een financiële bijdrage geschonken. Dit is de lijst van sponsors tot nu toe. Iedereen die wil aansluiten om initiatieven zoals het bezoekhuisje mogelijk te maken, is van harte welkom. Tegen alle betrokkenen zeggen we welgemeend: heel hartelijk bedankt!

Adviescentrum Van de Graaf
Bas van der Ree
Den Hartog Glas
Fit Mission
Heijnsdijk Bouw & Industrie
HooNum
Keizerwaard grond-, weg- en waterwerken
Konijnendijk Woontrends
L. Kats Agroservice
Numan Transport
A&P Reedijk Transport
PontMeyer Oud-Beijerland
Snijders Woonprofessionals
Timmerfabriek Huizing en Van der Linden
Tuincentrum Van der Waal
Tuk Kraanverhuur
Van der Burgh Ambachtelijk Timmerwerk
Verbaas Hoveniers
Verbaas Installatietechniek
Winkelcentrum Numansdorp
Welkoop Numansdorp

15 mei 2020

Terug naar het overzicht