Aangescherpt mondkapjesbeleid binnen onze locaties

1 oktober 2020

Helaas blijft het aantal besmettingen met corona landelijk en in de Hoeksche Waard toenemen. Gisteren, woensdag 30 september, heeft het kabinet besloten om voor alle publieke binnenruimten het dringende advies te geven om een mondkapje te dragen. Dit geldt voor iedereen in heel Nederland. Dit betekent dat met ingang van vandaag, donderdag 1 oktober, aan alle bezoekers van de zorglocaties of locaties waar wij activiteiten organiseren dringend wordt verzocht om bij binnenkomst een mondkapje te dragen.

Komt u op bezoek bij uw naaste, dan vragen wij u om het mondkapje te blijven dragen op het appartement, tenzij u daar 1,5 meter afstand kunt houden.

Daarnaast doen we een dringend verzoek aan bezoekers van activiteiten, zoals de bingo, om bij binnenkomst een mondkapje te dragen. Dit geldt ook voor bezoek aan ‘bij Amalia’ en de bibliotheek in de Buitensluis en het Wijckplein bij de Open Waard. Op het moment dat u plaats heeft genomen aan een tafel en daarbij 1,5 meter afstand houdt, mag het mondkapje af. Bij vertrek, maar ook bij een loopje naar het koffieapparaat of een toiletbezoek, wordt het mondkapje weer opgezet.

Voor bewoners die meedoen aan activiteiten op het Wijckplein, Bij de oma’s of in de grote zaal van de Buitensluis, geldt ook het mondkapjesadvies. Dit geldt ook voor cliënten op de dagbestedingslocaties.

Buiten de locaties om geldt het het mondkapjesverzoek verder voor cliënten die gebruik maken van vervoer. Met name op het moment dat er gezamenlijk gewacht wordt op vervoer, kan het voorkomen dat er te weinig afstand van elkaar gehouden wordt.

Ook onze medewerkers dragen allen een mondkapje als zij zich door de locatie bewegen. Alleen op de werkplek waarbij gepaste afstand met collega’s gehouden wordt, mag het mondkapje af.

Helaas kunnen we bezoekers niet structureel voorzien van een mondkapje, omdat wij onze voorraad nodig hebben voor medewerkers, vrijwilligers en bewoners, met name op de zorgafdelingen. We vragen bezoekers daarom zelf voor een mondkapje te zorgen.

Het dragen van een mondkapje betekent niet dat andere richtlijnen, zoals het bewaren van 1,5 meter afstand en handhygiëne, niet meer gelden; het is een aanvullende voorzorgsmaatregel. Houdt dus nog steeds afstand en was of desinfecteer uw handen regelmatig, in ieder geval bij binnenkomst en vertrek van de zorglocatie. Ook vragen we u om uw bezoek uit te stellen indien er sprake is van gezondheidsklachten die passen bij corona.

Samen zijn én blijven we alert en doen we wat nodig is om het coronavirus het hoofd te bieden.

Terug naar het overzicht