1-1 gelijkspel én een klik

16 april 2021
Vrijwilligerswerk bij Alerimus geeft plezier en voldoening. Onze vrijwilligerscoördinatoren doen altijd hun best om de juiste mensen met elkaar in contact te brengen. Collega Simone Schell is onze vrijwilligerscoördinator in Numansdorp. Ze vertelt over een succesvolle match die onlangs via haar tot stand kwam:

‘Mevrouw is sinds kort bewoonster van de eerste etage van de Buitensluis. Haar zorgmaatje vroeg mij op zoek te gaan naar een vrijwilliger om mevrouw wat afleiding te bezorgen. Mevrouw houdt heel erg van dammen. Gelukkig hebben we dé vrijwilliger kunnen vinden in Wesley. De oma van Wesley heeft een tijdje bij ons gewoond en we wisten dat Wesley graag vrijwilligerswerk bij ons wilde doen.

‘Er was meteen een klik tussen beiden. Het toeval wil dat ze alle twee op 26 maart jarig zijn. Mevrouw is 92 geworden, Wesley 17. Twee dammaatjes met een leeftijdsverschil van 75 jaar!

‘Onlangs zijn ze hun damcompetitie gestart en ze hebben het supergezellig met z’n tweeën. Namens Alerimus zijn er twee gebakjes bij hen gebracht om hun verjaardagen te vieren. De eerste dag van de competitie is geëindigd in gelijkspel: 1-1. Ook leuk om te melden: op hun verjaardag is Wesley bij mevrouw langs gegaan met een bakje narcissen.’

Bent u geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij Alerimus?
Voor meer informatie kunt u terecht bij de coördinatoren vrijwilligers. Voor de Open Waard in Oud-Beijerland is dit Jessica de Geus (jdegeus@alerimus.nl) en voor de Buitensluis in Numansdorp kunt u terecht bij Simone Schell (sschell@alerimus.nl). U kunt hen ook bereiken via ons algemene telefoonnummer: 0186 -659 659.

Terug naar het overzicht